Annonce
Randers

Kalorieforbrænding og hygge i Doktorparken

Vejret viste sig fra sin flotteste side ved det 48. Doktorparkløb. Foto: Mathias Fredslund Hansen
Grønne bøge, barnelatter og hurtige fødder var rigt repræsenteret ved det 48. Doktorparkløb i weekenden. Efter en nedgang i deltagerantal i 2018, var der 86 flere, der i år løb den 850 meter smukke tur omkring søen.

Randers: Et af de traditionsrige motionsløb i Randers er Doktorparkløbet for skoleelever. Og det blev løbet i superfint vejr, med ny-udsprunge bøge og masser af forældre, bedsteforældre og søskende som tilskuere lørdag eftermiddag.

Der var 343 forhåndstilmeldinger med løbere fra i alt 16 skoler, fortalte primus motor bag Doktorparkløbet, Carlo Regnarsson Mains fra Randers Freja Atletik. Heraf gennemførte 314 skoleelever.

Det blev også til hele tre nye løbsrekorder, samt en tangering af Frederik Hoes 15 år gamle løbsrekord fra 2004 hos 1. klasse drenge. Andreas Lanng fra C la Cour Skole løb lørdag 3.25 minutter på de 850 meter, ligesom Frederik gjorde tilbage i 2004. Det er den ældste bestående rekord, der dog fortsat består sammen med Andreas’ tangering.

Udover Frederiks rekord fra 2004, stod de to 3. klasses rekorder, begge sat i 2011, som de ældste bestående rekorder. Sofie Lybæk, Rismølleskolen løb i 2011 3.17 minutter, mens Kasper Høgh i 2011 løb 3.05 minutter.

Lørdag smadrede Frederikke Sofie Sindal, Sofie Lybæks otte år gamle rekord med hele fire sekunder, så løbsrekorden nu er 3.13 minutter. Kaspers tid fra 2011 er nu den ældste rekord, der står alene, selvom Felix Sommer fra Munkholmskolen i år kun var fem sekunder fra Kaspers løbsrekord hos 3. klasses drenge.

Annonce
3, 2, 1 - klap. Klaptræslyden sendte de unge løbere ud på den 850 meter skønne løbetur lørdag. Foto: Mathias Fredslund Hansen

God strategi

Og Doktorparkløbet plejer at være noget, der sættes en ære i at vinde. Børnene taler meget om, hvordan det gik året før, og vil gerne forbedre tiderne.

En af dem, der rent faktisk gjorde det, var syv-årige Alma Kynde Bruun fra Droningborg og deltager fra Rismølleskolen.

- Jeg har været med tre gange nu. Jeg kan ikke rigtigt huske første gang, men sidste år blev jeg nummer seks, siger Alma Kynde Bruun, der vandt kategorien for 1. klasse piger i tiden tre minutter og 53 sekunder.

Hun havde lagt en klar strategi for at disponere sit løb.

- Jeg lagde ud sådan lidt i mellemløb, og lå lige bagved de første. Så da vi kom ned til søen, så smuttede jeg. Og blev bare ved med at løbe, lød det fra den syv-årige, der ikke har talentet fra fremmede. Mange vil vide at hendes far, Emil Kynde Bruun har vundet Fladbroløbet mange gange. Hvor mange gange kan han ikke engang selv huske.

- Men jeg har vundet 5'eren i hvert fald fem gange og 10'eren to gange, siger han og fortæller, at Alma ikke presses til at løbe.

- Men hun kan godt lide det, og hun er god til det. Men hun cykler også ofte og går til svømning og håndbold, siger Emil Kynde Bruun.

Dagen blev en god en af slagsen for både deltagere og de mange, der var mødt frem. Flere havde tæpper med og gjorde løbet til en hyggelig komsammen for hele familien, mens de nød det gode vejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce