Annonce
Østjylland

Kameraer, stiger og redningskranse: Nu skal åen være sikker

Der skal flere tiltag til, hvis åen skal sikres, lyder det fra rådmand Bünyamin Simsek. Foto: Axel Schütt
Der findes ikke en enkelt løsning, der gør åen sikker. Der skal en lang række af forskellige tiltag til, lyder det fra Bünyamin Simsek, der nu foreslår en test med termiske kameraer.
Annonce

AARHUS: Nu skal der ske noget med sikkerheden på havnen. Sådan lyder budskabet fra rådmand for Teknik og Miljø ved Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek.

Tidligere er det blevet offentliggjort, at Aarhus skal teste nogle nye stiger, som skal sættes op langs havnen, og nu vil rådmanden udvide sikkerhedstiltagene yderligere - denne gang med termiske kameraer, som skal opfange, hvis nogen falder i åen.

- Vi har fået input fra forskellige fagpersoner, som er kommet med anbefalinger til, hvordan man gør åen og havnearealet mere sikkert. De har ikke anbefalet hegn, men i stedet en række tiltag i form af flere redningskranse, de nye stiger og så altså de termiske kameraer, fortæller Bünyamin Simsek.

Annonce

Forsøg for 1,9 millioner

Kameraerne er tidligere blevet testet med succes i blandt andet Aalborg, hvor man har haft lignende udfordringer på havnearealet, og derfor foreslår rådmanden at man i første omgang laver et forsøg på en strækning, der løber langs åen og til udmundingen ved Dokk1. Kameraerne bliver koblet til alarmcentralen, som får en alarm og kan se, hvor kameraet har givet udslag.

- Vi har ingen viden på det her område, og derfor skal vi have indkøbt blandt andet software og udstyr. Hvis det forsøg bliver en succes, så vil jeg foreslå, at man ser på at få kameraerne sat op langs hele havnestrækningen, siger Bünyamin Simsek.

Forslaget kommer i første omgang til at koste 1,9 millioner kroner, et beløb som ikke findes i øjeblikket i Teknik og Miljøs budget, men som rådmanden vil tage med til de kommende budgetforhandlinger i efteråret. Og så vil han gå efter at få så mange partier med på ideen som muligt.

- Jeg vil spørge alle partierne, så vi kan få så mange afsendere på det her forslag som muligt, og jeg har noteret mig, at når det er sket noget, så har flere sagt, at der skal ske noget, siger han om sine forventninger til opbakningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce