Annonce
Randers

Kammerorkester med kinesisk solist

Geng Tao er til daglig professor i fløjtespil ved South China Normal University i millionbyen Guangzhou, som Randers Kammerorkester besøgte i 2010. Pressebillede

Den kinesiske bambusfløjtenist Geng Tao er særlig gæst i Værkets Koncertsal onsdag 8. februar.

Annonce

Randers: I anledning af Europæisk Kulturhovedstad 2017 samler Randers Kammerorkester i februar en række udenlandske musikere, som orkestret har samarbejdet med på turnéer i Kina og Syrien. Minifestivalen "Orkester med gæster" indeholder to koncerter, hvor den første har den kinesiske bambusfløjtenist Geng Tao som særlig gæst i Værkets Koncertsal onsdag den 8. februar 2017 kl. 19.30.

Geng Tao er til daglig professor i fløjtespil ved South China Normal University i millionbyen Guangzhou, hvor Randers Kammerorkester i 2010 indledte en turné rundt i Kina med koncerter på henholdsvis universitetets musikkonservatorium og i Operahusets Koncertsal. I Randers optræder Geng Tao som både solist og komponist.

Sammen med Randers Kammerorkester under ledelse af David Riddell er Geng Tao således solist på bambusfløjten i fire af sine egne værker med titler som "Pearl River Caprice", "Siddharta", "Guang Gong Temple" og "Yi Meng Mountain Ballade". Det er værker, der på samme tid afspejler en mere end tusind år gammel østlig kultur og det nutidige kinesiske menneske.

Som en illustration af kontrasten og samarbejdet mellem Geng Tao og Randers Kammerorkester og dermed to forskellige musiktraditioner, sætter koncerten Geng Taos værker i relief med Franz Schuberts Symfoni nr. 5 i en ny udgave for kammerensemble.Med sit indgående kendskab til bambusfløjtens tradition i det kinesiske musikliv og med en formidabel musikalitet og en imponerende teknik formår Geng Tao at præsentere det kinesiske instrument fra sin absolut bedste side.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Randers FC For abonnenter

Karakterer efter fuseren mod AGF: En fornem styrmand var ikke nok

Annonce