Annonce
Kultur

Kammerorkestret fejrer The Beatles

David Riddell dirigerer, når Randers fejrer The Beatles ved en storstilet koncert på Værket lørdag 5. oktober. Arkivfoto: Peter Tougaard
Det gav genlyd i hele verden, da The Beatles i 1969 udgav albummet "Abbey Road" - i den her uge giver musikken genlyd i Randers, hvor mange gode musikalske kræfter er samlet for at spille den musik, som i sin tid revolutionerede den rytmiske musik.

Randers: Det musikalske Randers fejrer The Beatles i denne uge, hvor klassisk-uddannede musikere tager fat på Lennon/McCartney-numre, bistået af et 80 mand stort kor, to solister og en konferencier.

Det er et udvidet Randers Kammerorkester, der lægger den musikalske kulisse med David Riddell som dirigent og Beatles-musik i fingrene.

I samarbejde med Værket markerer kammerorkestret 50-års jubilæet for udgivelsen af "Abbey Road" med en storslået koncert i Værkets Store Sal lørdag 5. oktober. Og i løbet af ugen giver det store ensemble fire skolekoncerter med samme repertoire.

- Det slog mig, at der er en hel generation, født efter The Beatles blev opløst, som måske nok kender til noget af musikken. Men mange har ikke haft lejlighed til at opleve, hvordan de fire udviklede sig til forskellige individer og deres musik til noget fantastisk. For The Beatles har haft en enorm indflydelse på den rytmiske musiks historie. Det er den udvikling, vi gerne vil markere, siger David Riddell, der har udviklet ideen og konceptet, så det både bliver til koncerter for skolebørn og for hele familien til den afsluttende del på lørdag.

Samtlige koncerter bliver med Karoline Budtz og Ivan Pedersen som solister samt Beatles-eksperten Per Wium til at præsentere musikken og historierne bag den.

The Beatles lærte med tiden af blande rock og pop med elementer fra den klassiske musik, ligesom de flirtede med moderne musik som Stockhausen og med indisk folkemusik.

Annonce

Næstsidste album

"Abbey Road" udkom 26. september 1969 og blev den sidste udgivelse fra The Beatles, mens bandet stadig var samlet.

Kort tid efter blev bandet opløst, og siden kom det absolut sidste album "Let It Be" med afslutningsnummeret "The End", der filosoferer lidt over kærligheden, hvor teksten understreger, at summen af den kærlighed, vi indtager, er lig med summen af den kærlighed, vi skaber.

David Riddell, der stammer fra Skotland, er født med The Beatles. Han blev født i 1960, da beatlerne arbejdede på deres store gennembrud. Han kan huske, at han som fire-årig lyttede til deres musik. Og dyrkelsen af de fire Liverpool-drenge den gang var så intensiv, at hans musiklærer i skolen underviste børnene i deres musik.

- Jeg vil ikke sige, at jeg er en beatles-nørd, men jeg har altid kendt til deres musik. De har altid været der. Har spillet deres musik til skolekomedier, siger David Riddell, der havde øvet sig så meget på sin guitar, at han kunne spille flere åbningssriff fra Beatles-numre.

Det er også ham, der har brugt en sommer på at lave alle arrangementer til koncerten lørdag, hvor Randers fejrer The Beatles for fuld udblæsning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce