Annonce
Randers

Kammerorkestret skruer op for det musikalske blus

Gunhild Carling vender tilbage til Randers og giver koncert med Randers Kammerorkester 26. januar næste år. Pr-foto
Randers Kammerorkester fejrer sit 75 års jubilæum med et musikudbud, der består af en broget buket af arrangementer med såvel højtprofilerede orkesterkoncerter på de bonede gulve som ud-af-huset-koncerter på sociale væresteder. Jubilæet fejres med verdensstjernen Henning Kraggerud som solist i en Vivaldi-koncert, hvor han selv bidrager med ny musik.
Annonce

Randers: Randers Kammerorkester gav sin første officielle koncert få uger efter Danmarks befrielse i maj 1945, og det fejrer sit 75 års jubilæum i en tid, hvor Danmark så småt er ved at lukke op efter et par måneders nedlukning og fastfrysning af alle kulturelle aktiviteter.

Det er med andre ord en fejring i coronaens skygge, som orkestret tager hul på efter sommerferien. Og et program, der er blevet revideret flere gange undervejs i planlægningen, inden orkestrets magasin forleden gik i trykken.

- Der har været spørgsmål, om vi kunne gennemføre vore slotskoncerter under de nye corona-restriktioner. Desuden har vi forsøgt at gennemføre flere af forårets aflyste koncerter i næste sæson, siger musikchef David Riddell, der således kan invitere til Faurés Rekviem lørdag 26. november i Sct. Mortens Kirke med barytonen Frederik Rolin Paevatalu og sopranen Philippa Cold som solister. David Riddell dirigerer, og koncertmester Clara Richter-Bæk lufter den solistiske soloviolin.

Kammerorkestret byder på to rekvier. For allerede 28. oktober lægger samme kirke rum til Bo Gunges Requiem, hvor Biblens ord sendes afsted på en musik, inspireret af både Bach og pop.

Ind under jul rykker orkestret ind i Sct. Peders Kirke med Gian Carlo Menottis rørende historie "Ahmal og de tre vise mænd" - en fortælling om drengen Ahmal, der en nat, hvor den lysende stjerne står klarest på nattehimlen, får besøg af tre vise mænd. Netop den aften sker miraklet - Ahmal kan gå uden krykker. Koncerten blev uropført i 1951.

Ny musik står også på repertoiret, når organisten Ulrik Spang-Hansen og violinisten Mo Yi er solister i koncerten Vivaldi, Wayne og Westergaard.

Randers Kammerorkester

Orkestret fejrer i år sit 75 års jubilæum.

Første koncert blev spillet 23. maj 1945.

Billetsalget til den kommende sæson starter 15. juni kl. 11.

På grund af corona-situationen opforder administrationen til at benytte online eller ved at ringe til Værkets billetsalg eller ved at indsende kuponer til Værkets billetsalg.

Annonce

International stjerne

Vivaldi leverer også dele af musikken, når orkestret fejrer sit jubilæum 20. januar 2021 med den norske violinist Henning Kraggerud som solist og komponist.

Programmet indeholder alle fire violinkoncerter af "De fire Årstider". De sættes i relief af Kraggeruds egen komposition "Equinox Postlude - Afternoon".

- Vi er rigtig glade for, at det er lykkes at få Kraggerud til Randers til jubilæumskoncerten. Han spillede sammen med orkestret i 2008 og 2009, som var nogle helt særlige koncerter. Siden er han virkelig blevet en international stjerne, der har haft sin gang på alverdens scener, siger David Riddell, der også står på programmet til jubilæet, hvor han dirigerer Beethovens heroiske Symfoni nr. 3 i koncertens anden del.

Årets nytårskoncerter bliver med barytonen Lars Møller på scenen med kammerorkestret og Riddell og et musikalsk program fuld af overraskelser og iørefaldende musik.

Fart over feltet bliver der givetvis også, når Queen of Swing, den svenske Gunhild Carling, vender tilbage til Randers og sammen med kammerorkestret leverer et overrumplende show. Carling væltede Koncertsalen omkuld, da hun for første gang optrådte med orkestret i 2019.

Annonce

Slotskoncerterne

I forbindelse med planlægningen af jubilæums-repertoiret har der hersket tvivl, om orkestret kunne gennemføre slotskoncerterne med de restriktioner, der er lagt i forbindelse med coronaen.

- Det har været noget af en logistisk opgave at få det hele til at gå op, erkender Bjarne Mørk Jensen fra kammerorkestret.

- For at opfylde kravene har vi været nødt til at lave et program med ikke for mange musikere, der skal sidde i afstand fra hinanden og i afstand til publikum. Det betyder også, at koncerterne afvikles uden pause for at undgå flaskehals, når publikum går ind og du af lokalet, siger Bjarne Mørk Jensen, og tilføjer at antallet af pladser reduceres fra 100 til 80.

De populære koncerter afvikles 19. august på Gammel Estrup Herregårdsmuseet og 2. september på Ulstrup Slot.

Verdensstjernen Henning Kraggerud er hovednavnet på kammerorkestrets jubilæumskoncert 20. januar 2021. Pr-foto
Berit Barfred Christensen er solist i Bo Grunges Requiem i Sct. Mortens Kirke 28. oktober. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af sejren mod Esbjerg: Sløjt fremmøde, minutter til glemmebogen og et taktisk svinkeærinde

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra Vito-show på Cepheus Park: En hård aften for et par unge knægte

Annonce