Annonce
Østjylland

Kamp i kulissen: Væddeløbsbanen står uden formand

Galophesteejerne har været yderst kritisk overfor planer om at flytte deres folde fra yder- til indersiden af Jydsk Væddeløbsbane. Nu udløser situationen dramatik i bestyrelsen. Arkivfoto
På et bestyrelsesmøde torsdag aften blokerede galopsportens repræsentanter for at genvælge den flerårige formand for væddeløbsbanen i Aarhus. Situationen bunder i uenigheder om de stadionplaner, der medfører ændringer på væddeløbsbanen.

AARHUS: Jydsk Væddeløbsbane står uden formand.

Det fortæller mediet travservice.dk.

Torsdag aften var der bestyrelsesmøde i Jydsk Væddeløbsbane. Her var den flerårige formand Paul Bjerring på valg, men han kunne ikke få opbakning fra de tre bestyrelsesmedlemmer af Jydsk Galophesteejerforening.

Ifølge travservice.dk udgøres bestyrelsen i Jydsk Væddeløbsbane af tre medlemmer fra Aarhus Travklub, tre medlemmer af Jydsk Galophesteejerforening, et medlem udpeget af Aarhus Kommune samt en formand, der er valgt af bestyrelsen.

Annonce

Det er galopsporten, der i særdeleshed bliver ramt på eksistensgrundlaget.

Thorkild Møller Nielsen, Jydsk Galophesteejerforening.

Stadionplan spøger

Bestyrelsesformanden skal have støtte fra mindst fem medlemmer.

Men den kunne Paul Bjerring ikke få på torsdagens bestyrelsesmøde, da de tre medlemmer fra galophesteejerforeningen sagde nej til at lade ham fortsætte.

Ifølge travservice.dk kan situationen omkring formanden dække over en kamp mellem trav- og galopsporten på Jysk Væddeløbsbane.

Stridighederne tager ikke mindst afsæt i planerne for et nyt stadion i Aarhus.

Planerne flytter galopsportens folde uden for væddeløbsbanen til banens inderkreds.

Galopsport i alarmberedskab

Travservice.dk oplyser, at flytningen af galopsportens folde er spiselig for Aarhus Travklub.

Men Jydsk Galophesteejerforening afviser kontant at flytte foldene til banens inderkreds.

Avisen har tidligere fortalt om galophesteejerforeningens standpunkter.

- Det er galopsporten, der i særdeleshed bliver ramt på eksistensgrundlaget. Derfor ønsker bestyrelsen at meddele, at vi ikke ønsker, at der bygges på de arealer, hvor der i dag er et aktivt miljø hele året. Bestyrelsen har også det ønske, at de grønne områder bevares til glæde for alle århusianere, forklarede Thorkild Møller Nielsen på vegne af bestyrelsen for Jydsk Galophesteejerforening.

Paul Bjerring er ikke længere formand for Jydsk Væddeløbsbane. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce