Annonce
Randers

Kampen mod fattigdom i Randers blev markeret: 72 lys for 72 hjemløse

40 mennesker tændte mandag aften sammen lys for de hjemløse i Randers som del af et landsdækkende arrangement. Lederen af Kirkens Korshærs byarbejde, Sarah Lund Christensen, talte. Pressefoto
Kirkens Korshær markerer i denne uge kampen mod fattigdom - blandt andet i Randers. Ud over at samle penge ind i til de hjemløse i Danmark, blev ugen skudt i gang ned at tage del i det landsdækkende lystændingsprojekt.
Annonce

Randers: Mandag aften tændte Kirkens Korshær i Randers ét lys for hver af kommunens hjemløse ved statuen af Niels Ebbesen. Omkring 40 personer deltog i arrangementet på Rådhustorvet, hvor lederen af Korshærens byarbejde Sarah Lund Christensen, institutionsleder Per Thuesen, herberget Hjørnestenen, og souschef Mette Bladt Clausen, værestedet Slotsgården, fortalte om baggrunden for de 72 tændte lys og dermed de 72 hjemløse, der var i Randers Kommune ved den seneste hjemløse-tælling.

Samtidig blev der tændt lys i København foran rådhuset for de i alt 6431 hjemløse i Danmark. Arrangementet markerede begyndelsen på Korshærsugen, hvor der med flere arrangementer sættes fokus på kampen mod fattigdom.

Tirsdag aften var der fællesspisning i Løgstrupgården på Vestertorv og efterfølgende musikgudstjeneste med indslag på guitar og lirekasse i Sct. Mortens Kirke ved korshærspræst Stine Tougaard. Indtægterne går ubeskåret til Korshærens hustandsindsamling mod fattigdom.

Annonce

Suppe og balloner

Fredag eftermiddag kl. 15-16.30 vil medarbejdere fra Kirkens Korshær uddele suppe, kaffe og balloner fra en stand på Rådhustorvet, hvor de også vil fortælle og besvare spørgsmål om Kirkens Korshær og kampen mod fattigdom.

Lørdag afvikler Kirkens Korshærs afdeling på Marienborgvej, Rytterknægten, et stort julemarked kl. 11-15.

Endelig slutter korshærsugen af med en husstandsindsamling søndag d. 17. november kl. 11-15. Her håber Kirkens Korshær, at mange randrusianere vil bidrage til kampen mod fattigdom ved at melde sig som indsamlere.

Annonce

Indsamler er 1000 kroner værd

- Kirkens Korshær hjælper alle, der har behov for det, men det drejer sig især om hjemløse mennesker, misbrugere, ensomme, og fattige børnefamilier. Det er det arbejde, som vi samler penge indtil på søndag, og som vi gerne vil have hjælp til. Hver indsamler er vigtig for det samlede resultat, fortæller formanden for Korshærsrådet i Randers, Anne-Dorthe Bugge.

- En tommelfingerregel siger, at hver indsamler er 1000 kroner værd. Det er det beløb, en indsamler i gennemsnit samler på landsplan. I Randers har vi de tidligere år mødt stor velvillighed ved de borgere, hvor en indsamler har ringet på, så vi regner med, at hver indsamler er mindst 1000 kr. værd her i byen, fortæller indsamlingskoordinator i Randers, Inge Schultz-Knudsen, der oplyser, at man kan melde sig som indsamler på hjemmesiden danmarkmodfattigdom.dk.

Ugen igennem vil lysene for de hjemløse følge arrangementerne i korshærsugen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ingen enighed efter timelange forhandlinger om næste fase af genåbning

Randers For abonnenter

Her er dokumentationen: TV2 inviterede til skjulte optagelser, men kommunen takkede nej

Annonce