Annonce
Læserbrev

Kampen mod terroristerne fortsætter

Læserbrev: Truslen fra Islamisk Stat (ISIL) er stadig højaktuel. 15.000 ISIL-styrker raserer på nuværende tidspunkt i Syrien og gør landet til et meget farligt sted at være. Mange hundredtusindvis af mennesker er blevet drevet på flugt eller udsat for inhumane systematiske overgreb. At ISIL stadig spiller en bekymrende rolle i Syrien medvirker, at der er brug for at sende folk ned, som kan hjælpe de sårede i kampen mod ISIL. Venstre støtter derfor, at Danmark sender et militært kirurgisk hold til Syrien, som kan bidrage til at lindre en del af den smerte, som flere individer bliver påført af ISIL. Det brutale terrorregimes indflydelse i Mellemøsten skal bekæmpes både for at mindske truslen mod Europa, men i den grad også for at sikre stabilitet i regionen og gøre det muligt for lokalbefolkningen at kunne opnå en acceptabel hverdag i fremtiden.

Vi har som en del af den internationale koalition siden 2014 deltaget aktivt til bekæmpelsen af ISIL igennem eksempelvis støtte til de irakiske sikkerhedsstyrker i Irak og koalitionens partnere i Syrien. Dette har bidraget til at befri en stor del af det territorium, som ISIL tidligere kontrollerede. Truslen fra ISIL er dog ikke elimineret, da ISIL stadig befinder sig i lommer i Irak og især i Syrien. De tidligere hårdtvundne sejre over ISIL og det, at der stadig eksisterer store fraktioner af ISIL i Mellemøsten, er ensbetydende med, at kampen mod ISIL stadig er højaktuel. Vi skal forsvare de tidligere sejre, således at den brutale terrororganisation ikke igen kan få vidtrækkende kontrol over geografiske områder, da dette udgør en alvorlig trussel både lokalt, regionalt og globalt.

Vi i Danmark skal påtage os vores internationale ansvar, og derfor skal vi bidrage til at bekæmpe en af tidernes værste terrororganisation i verden. Vores støtte i dag indebærer, at modige danske mænd og kvinder kan være med til at begrænse de skader, som ISIL's brutalitet medfører i Syrien. Denne indsats udsender et signal om, at vi i Danmark støtter op om lokalbefolkningen, som de sidste mange år har stået ved vores side i kampen mod ISIL. Især skylder vi de kurdiske soldater i Syrien en anerkendelse af deres ihærdige indsats, hvor de har bragt en række ofre i kampen mod ISIL. Jeg finder det helt essentielt, at den kurdiske civilbefolkning i Syrien mærker, at de ikke er glemt af det internationale samfund. Vi skal støtte det kurdiske mindretal i Syrien, da en beskyttelse af dem medvirker til at sikre stabilitet i den mellemøstlige region.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Leder For abonnenter

I morgen slutter festen: Regeringen kan ikke undgå at skuffe

Det var godt, de hyggede sig på Socialdemokratiets kongres i Aalborg i weekenden, så håndfladerne blev røde og varme i ren begejstring over, hvor godt det går. Sejrsfesten var aldeles velfortjent. Partiet vandt jo kongeriget ved valget i juni. Siden er tiden, sådan lidt groft sagt, gået med at fordele posterne, holde ferie og købe fire cirkuselefanter fri af fangenskab. I morgen slutter festen. Hverdagen truer, når finansminister Nicolai Wammen giver sit bud på næste års finanslov. Så skal der føres konkret politik, og regeringen kan ikke undgå at skuffe. Måske ikke alle, men mange. Først og fremmest Arne, som Mette Frederiksen lovede en ret til tidlig tilbagetrækning sammen med andre nedslidte. Et forslag, hun måske vandt valget på, men som nu, 237 dage efter lanceringen, ikke er kommet en millimeter nærmere på at fortælle, hvem der kan glæde sig. Tværtimod har vi kun fået at vide, at problemet er så stort og vigtigt, at løsningen tager lang tid. Klart nok – men så lang tid? Svaret er, at det aldrig vil være muligt at lave en bare tilnærmelsesvist retfærdig løsning, fordi staten ikke ligger inde med registreringer af, hvem der har arbejdet hvor, hvornår og hvor længe. Arne er bare et af problemerne. Klimaet er et andet. Regeringen er på jagt efter 70 procents reduktion af CO2-udslippet, men aner med egne ord ikke, hvordan man skal nå målet. Bemærk, at socialdemokraterne er begyndt at sige ”hvis” om succes på klimaområdet. Ét er at have problemer med at levere, hvad man har lovet. Noget andet er at levere noget, man ikke har lovet. Også her kan torsdagen blive ubehagelig, for det er svært at forestille sig, at finanslov og klimaløfter kan blive opfyldt uden skattestigninger og højere afgifter. Alt dét er slemt nok. Det værste er dog, at vi næppe vil se udspil, som gør det nemmere for private virksomheder at skabe de job, der betaler hele festen. Det har aldrig været socialdemokraters topprioritet. Så jo – sejrsfesten slutter i morgen.

Annonce