Annonce
Randers

Kampen om tusinder af statsjob er gået i gang

Fødevarer er noget, man har forstand på i Randers, hvorfor Fødevarestyrelsen ikke er noget dårligt bud på fremtidige statslige arbejdspladser i byen. Tegning: Jens Nex

Et benhårdt lobbyarbejde er for længst gået i gang for at få flere af de statslige arbejdspladser til Randers. - Og det er ikke nok at påpege, at nu er det Randers' tur, siger folketingsmedlem Michael Aaastrup Jensen (V).

Randers: Selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen først i sin åbningstale i tirsdags officielt meldte ud, at yderligere et par tusinde statslige arbejdspladser skal flyttes fra hovedstadsområdet og ud i landet. Og selv om han ikke før 1. december - altså efter kommunalvalget - vil fremlægge, hvordan regeringen forestiller sig den nye udflytningsrunde gennemført, så har folk fra hovedparten af landets kommuner allerede i nogen tid haft gang i lobbyarbejdet med henblik på at kapre så mange af arbejdspladserne som muligt.

Det bekræfter såvel det randrusianske folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen (V) som hans partifælle, borgmester Claus Omann Jensen, og socialdemokraternes spidskandidat Torben Hansen.

De tre siger også samstemmende, at lige netop på dette punkt er der ingen problemer partierne imellem med at samarbejde tæt og effektivt.

Annonce

Ideer efterlyses

- Og det er vigtigt, at vi intensiverer lobbyarbejdet, for det er nu, vi for alvor har muligheden for at påvirke beslutningerne til gunst for Randers, siger Michael Aastrup Jensen og fortsætter:

- Intet er nemlig lagt fast endnu, hvorfor det først og fremmest handler om at finde de gode ideer, hvilket jeg gerne vil opfordre ikke blot politikerne i byrådet men alle borgere til at bidrage med.

Michael Aastrup Jensen peger videre på, at det i kampen om de statslige arbejdspladser langt fra er tilstrækkeligt at kunne påpege, at Randers er bagud og derfor står for tur.

- Nej, vi er nødt til at komme med præcise og gennemtænkte forslag til, at lige præcis den eller den styrelse vil det være mest hensigtsmæssigt at placerer i lige netop Randers, fordi ---osv. Argumenterne skal med andre ord være i orden, siger Michael Aastrup, som videre fortæller, at han netop har holdt møde med folketingskollegaen Malte Larsen (S), der også er fra Randers, med henblik på at forene kræfterne for Randers.

Randers' tur

Borgmester Claus Omann Jensen (V) mener også, at Randers står for tur denne gang. Også selv om man fik tildelt 150 statslige arbejdspladser, da Skat i juni blev splittet op, og skatte-arbejdspladser blev jævnt fordelt ud over landet.

Claus Omann Jensen forsikrer også, at Randers løbende arbejder på at hente nye arbejdspladser til kommunen, herunder statslige.

- Man skal være klar over, at beslutningen om, hvad der skal placeres hvor, dels afhænger af, hvor det giver mening i forhold til opgaverne, dels af, om de bidrager til et "Danmark i balance" - altså om de statslige job bliver tilpas jævnt fordelt over hele landet, siger borgmesteren og fortsætter:

- Og jo, vi har været i gang længe. Blandt andet har vi, DF og socialdemokraterne i byrådet skrevet til vores respektive partiledere, Lars Løkke Rasmussen, Kristian Thulesen Dahl og Mette Frederiksen, med gode argumenter om blandt andet de mange kompetente medarbejdere, der kan rekrutteres her i området.

Fødevarer

Omanns udfordrer til borgmesterposten, Torben Hansen (S), udtrykker enighed med den siddende borgmester på stort set alle punkter.

- Vi har helt sikkert en fælles opgave med at sikre så mange af de statslige arbejdspladser til Randers som muligt, og jeg mener også, at man "skylder" Randers, som i langt højere grad end mange andre byer er blevet forbigået på det område, siger han.

Torben Hansen er også enig i, at det ikke er tilstrækkeligt at klynke, men at man tværtimod selv skal stille med gennemarbejdede forslag til, hvilken eller hvilke styrelser, der med fordel kunne placeres i Randers. Og her peger han - i øvrigt ligesom borgmester Claus Omann Jensen - på Fødevarestyrelsen eller i hvert fald dele af den.

- Vi er stærke på fødevarer med to giganter, Danish Crown og Tulip i byen, og Arla og forskningscenteret i Foulum ikke langt herfra, siger han.

Skat stadig hjemløs

Som nævnt fik Randers i form af en underafdeling af Skattestyrelsen i juni tildelt 150 nye statslige arbejdspladser.

Hvor disse rent fysisk skal placeres i byen, er endnu uvist.

- Vi er stadig ved at undersøge forskellige muligheder, fortæller pressemedarbejder hos Skat, Mike Leander Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Af jord er det kommet

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce