Annonce
Kultur

Kan du høre forskel?: Thomas fra Randers spiller David Bowie i stor Netflix-serie

Selvom han i øjeblikket bedriver sit skuespil i Vancouver, er det et højt ønske for Thomas Nicholson at arbejde med dansk film og danske skuespillere som Trine Dyrholm og Jesper Christensen, som han mener til enhver tid kan spille op med Hollywoods bedste. Pressefoto: Ashley Ross.
I den nyeste sæson af tv-serien 'DC's Legends of Tomorrow' har skuespiller Thomas Nicholson fra Randers fået sig en af karrierens største roller som ingen ringere end David Bowie.

Randers: Fem superhelte går ind på en bar. Det er ikke starten på en dårlig joke, men en scene fra den nye, sjette sæson af den populære tv-serie ’DC's Legends of Tomorrow’, der udkom 8. maj på Netflix. Det interessante ved scenen er, at heltene her løber ind i rockikonet David Bowie - spillet komplet med 12-strengsguitar og knaldrødt Ziggy Stardust-hår af den 36-årige randrusianer Thomas Nicholson.

- Det var en kæmpe oplevelse, fortæller han.

I rollen som David Bowie hjælper han seriens hovedpersoner videre på deres mission, og rollen er tænkt som en glad hyldest til rockstjernen mere end et dokumentarisk portræt, fortæller skuespilleren. Alligevel var det ikke helt uden nerver, at randrusianeren gav sig i kast med at gengive en så ikonisk og historisk figur.

Annonce

- Jeg er sikker på, der er nogle, der mener, det er blasfemisk at spille David Bowie, men jeg er personligt blevet skånet for negative kommentarer, siger han og fortsætter:

- Jeg fik bare den fedeste følelse efter at have slået den første akkord an. Nerverne forsvandt ikke, men jeg kunne mærke, at det nok skulle gå, siger han.

Før han fik rollen, havde den lokale skuespiller ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig, at han skulle tone frem som en så ikonisk karakter i en kæmpe tv-serie. Og da slet ikke, da han i gymnasietiden i Randers slog sine folder første gang i skuespillets verden.

Turde ikke drømme højt

Da Thomas Nicholson tog første favntag med skuespillet på Randers Egnsteater, var det mest for sjov. Han kastede i stedet kræfterne i en karriere i journalistik, som han læste i Aarhus. Her mødte han sin canadiske kæreste, nu kommende hustru, Gemma.

Da parret flyttede til Vancouver i 2011, gav hun ham skuespilstimer i gave, og med det samme var Thomas Nicholson igen bidt af skuespillet. Han spurtede fra casting til casting, men altid med forbehold. Han havde jo en karriere i journalistik.

- Jeg var nok godt klar over, jeg ville være skuespiller, men jeg havde ikke modet til at sige det højt og skifte karriere. Jeg var 27 år og tænkte, det var for sent, fortæller han.

Annonce

Alzheimers ændrede alt

To år senere ringede skæbnen hjemme fra Randers. Skuespillerens forældre havde alvorlige nyheder. Thomas Nicholsons mor var blevet diagnosticeret med tidlig alzheimers, og de havde allerede bestemt sig for at sælge huset, flytte i noget mindre og fremrykke pensionsplanerne om at se mere af verden.

- Det var ikke diagnosen, der fik mig til at gå all-in, men det mod på livet, den gav mine forældre. Jeg tænkte: Hvis de kan det, vil det, tør det, hvad er jeg så bange for? Dér besluttede jeg mig for at blive professionel skuespiller, fortæller han.

Siden da har karrieren kun fået mere fart under vingerne. CV’et rummer nu roller i serier som ’X-Files’, ’Supernatural’, ’Virgin River’ og ’The Haunting of Bly Manor’. I år er han aktuel som David Bowie, har en væsentlig rolle i sæson to af den overnaturlige dramaserie Motherland: Fort Salem samt endnu en rolle i en Netflix-serie på vej sidst på året. De roller, Thomas Nicholson scorer nu, er rykket op i en ny kategori, fortæller han.

- Jeg fik at vide inden for tre dage, at jeg havde fået rollen som Bowie og rollen i Motherland: Fort Salem. Så sagde min agent: "Du har banket på døren i lang tid, nu er du kommet indenfor."

Annonce

Nervepirrende indspilning

I 'DC’s Legends of Tomorrow' spiller Thomas Nicholson David Bowie i et par af sæsonens afsnit, men ud over at lægge krop og mimik til den britiske musiklegende, blev han også bedt om at indspille en hel sang, ’Space Girl’, til seriens soundtrack.

Selvom han i sine ungdomsår i Randers begik sig på bas og back-up-sang i bandet ’Cave’, var det at udgive et nummer som selveste David Bowie alligevel en udfordring ulig noget andet. Nicholson, der selv er stor Bowie-fan, dykkede derfor dybt i ikonets bagkatalog som forberedelse og brugte timer på at ramme sangstemmen.

- Jeg vidste, jeg kunne synge, men har aldrig set mig selv som sanger – slet ikke forsanger. Så det var en vild oplevelse, men også nervepirrende. Det var jo ikke bare dét, at jeg skulle indspille en sang. Jeg skulle samtidig lyde som en af historiens bedste sangere, siger han og indrømmer, at det tog et par nervøse takes, før den sad i skabet.

Hør sangen ’Space Girl’, som Thomas Nicholson i rollen som David Bowie har indspillet til 'DCs Legends of Tomorrow':


Annonce

Sin egen Bowie

Siden afsnittet er løbet over skærmen, har Thomas Nicholson oplevet en hidtil uset interesse. Nu tør han godt snakke højt om sine drømme, selvom han mener, de er lidt ”udanske”. Han drømmer nemlig om at få de største roller i de bedste serier og film og arbejde med branchens bedte skuespillere. Journalistikken er definitivt lagt på hylden.

- Jeg har lavet ting som journalist, jeg er stolt af, men samtidig følt, at andre kunne have lavet det samme. Skuespil er så personligt og unikt, at selvom andre skuespillere kan og har spillet David Bowie, er det kun mig, der kunne lave den her Bowie, siger han.

Annonce
Randers For abonnenter

Kunderne slår alarm over randersfirma: Køb kun noget, hvis du kan undvære de penge

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Konflikten vokser: Ulovligt at kvæg drikker vand af grøft, mener modstandere af naturnationalpark - og klager til kommunen

Navne For abonnenter

Den nye rektor på Randers Statsskole kunne i stedet have siddet i en traktor på marken

Randers

Ikonisk Randers-bygning står helt skarpt efter renovering: Se de flotte billeder her

Erhverv

Trods corona: Mange nye virksomheder poppede op i Randers sidste år

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Randers FC For abonnenter

Randers FC's talentfulde terrier har rystet svær start af sig: Hvert minut i foråret er en bonus

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Randers

Michael Aastrup Jensen blev i weekenden far til en pige: Navnet var til langvarig forhandling

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Randers

Efter bølge af indbrud i biler: Dommer fængsler tre udlændinge mistænkt for at være på tyvetogt

Randers For abonnenter

Tomme boliger råber på indflyttere: Nybyggeri på Thors Bakke til unge studerende er kun fyldt godt en fjerdedel op

Randers

Stort smitteudbrud rammer lokal folkeskole: Kun halvdelen af eleverne mødte ind mandag morgen

Annonce