Annonce
Læserbrev

Kan man få kræft af at være nabo til 12 kæmpemøller?

Læserbrev: Hvor kom den fra? Jeg har i mine mange år som fortaler for kosteffektiv vedvarende energi mødt et væld af påstande om de skrækkelige vindmøller – for eksempel blev der i byrådssalen i Tønder hævdet, at vindmøllestøj giver celleforandringer på lang sigt. Men at man måske kan få kræft af at være nabo til vindmøller – den er godt nok ny. Bekymringen blev forleden fremført i et debatindlæg målrettet politikere i Norddjurs Kommune.

Og dog – påstanden er tidligere blevet fremsat. For godt et halvt år siden vakte Trump opmærksomhed, da han i en tale blandt andet sagde: If you have a windmill anywhere near your house, congratulations, your house just went down 75% in value. And they say the noise causes cancer (Hvis du har en vindmølle i nærheden af dit hus, så tillykke, dit hus mistede lige 75 procent af værdien. Og de siger, at støjen forårsager kræft). Hverken Trumps republikanske venner eller propagandakanalen Fox News forsøgte at tage ham i forsvar.

I forhold til Trumps påstand om et 75 procent fald i ejendomspriser er denne sammenhæng åbenbart ikke nået til Havndal-området: Der indkom ikke et eneste krav om værditabserstatning, da Randers Kommune gav tilladelse til 46 stk. 150 meter høje vindmøller ved Overgaard.

Øget støj fylder ifølge debatindlægget også meget blandt borgerne i Uggelhuse. Ærlig talt – det vil godt nok kræve en god hørelse, og at alle de mange varmepumper i Uggelhuse står stille samtidig, for at nogen vil kunne høre vindmøllerne, der jo kommer til at stå 1,7 km fra Uggelhuse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce