Annonce
Østjylland

Kan man gå i lag med sin modsætning: Århusianer bag ny tv-serie om umulig kærlighed

De tre bag serien. Fra venstre Christian Vangsgaard, Martin Winther og Malthe Koch. Pr-foto
Christian Vangsgaard troede egentlig, han skulle være journalist, men er havnet i filmbranchen.
Annonce

AARHUS: Christian Vangsgaard, 40-årig filmproducer med opvækst i Aarhus, er en del af en trio, som har skabt en ny fiktionsserie om umulig kærlighed. Den bliver sendt på YouSee's kanal Xee med premiere 23. februar.

Serien er skabt, udviklet og skrevet af producer- og showrunnerteamet Christian Vangsgaard og Malthe Koch sammen med instruktør og manuskriptforfatter Martin Winther, der har instrueret alle otte afsnit i første sæson.

Christian Vangsgaard troede egentlig, han skulle være journalist, men han havnede på RUC i Roskilde, studerede medievidenskab og blev mere og mere interesseret i film.

- Jeg kom i praktik hos den amerikanske filmproducer Scott Rudin i New York City, og det skærpede min interesse for filmen. Efter hjemkomsten kom jeg i praktik hos selskabet Nimbus i 2005-2006 og gjorde derefter studiet i medievidenskab færdig i 2008, siger Christian Vangsgaard, der blev freelancer og jobbede som produktkoordinator et par år, inden han i 2011 startede selskabet Kamikaze Film Cph i København sammen med Malthe Koch.

De har blandt andet været med til at producere tv-serien "Perfekte steder" til TV2 Zulu, hvor tredje sæson blev sendt i forsommeren 2019.

Om serien Enten/eller

  • Hovedrollerne i Enten/eller spilles af Nikolaj Dencker Schmidt og Emilie Claudius Kruse. Troels Lyby spiller den liberale spidskandidat Claus, mens Pernille Højmark spiller Williams mor Lissi.
  • "Enten/eller har premiere søndag 23. februar på tv- og streamingkanalen Xee.
  • Der vil være otte afsnit à 22-25 min.
  • Medvirkende: Nikolaj Dencker Schmidt, Emilie Claudius Kruse, Troels Lyby, Stephanie León, Kasper Løfvall Stensbirk, Nana Parbst, Alexander Mayah Larsen, Stephanie Nguyen, Claus Tange, Frank Thiel og Pernille Højmark.
Annonce

Fra Viby til Viby

Christian Vangsgaard er opvokset i Aarhus-forstaden Viby J, er student fra Marselisborg Gymnasium i 1999 og bor nu i Viby Sjælland, er gift og har to børn.

- Serien er den første, vi laver i Kamikaze Film CPHs navn, og også den første serie, vi selv, sammen med Martin Winther, har skabt, udviklet og skrevet. Det gør den forestående premiere endnu mere spændende for os, og vi håber selvfølgelig, at seerne vil tage godt imod den, siger Christian Vangsgaard.

Han forklarer, at serien "Enten/eller" udspringer af en drøm om at fortælle en historie om vores samfund gennem karakterernes øjne.

- Vi har en ambition om at beskrive og italesætte dagens politisk fragmenterede samfund, hvor den politiske splittelse bliver mere og mere hård og kompromisløs. Tolerancen er forsvundet, lige indtil det umulige sker: At man bliver forelsket i én fra “den anden side”. Det er gennem kærligheden mellem to meget forskellige mennesker, vi beskriver samfundet. Kærligheden er grundstenen i såvel serien som samfundet. Alle kender følelsen at at blive momentvist blind af forelskelse. Og mange kender også til følelsen af at forelske sig i den helt forkerte, siger Christian Vangsgaard.

Annonce

Umulig kærlighed

"Enten/eller" er en historie om den besværlige, tilfældige og næsten umulige kærlighed mellem to meget forskellige mennesker.

- I vores tilfælde er det en socialist og en liberalist. Men egentlig kunne det lige så godt have været en kærlighedshistorie mellem en AGF-fan og en Randers-fan. For serien handler grundlæggende om at forelske sig i sin modsætning. I dén man mindst havde troet, man kunne elske. Og selvom det føles som en dødssynd, kan man ikke styre det. Kærligheden gør, hvad den vil engang imellem. Og kærligheden har en evne til at nedbryde barrierer og for en stund fjerne tunnelsynet, så man rent faktisk accepterer og anerkender andre mennesker, der ikke nødvendigvis er akkurat ligesom én selv, siger Christian Vangsgaard.

Emilie Claudius Kruse og Nikolaj Dencker Schmidt i "Enten/eller". Pr-foto
Annonce

Taler med seeren om politik

Han siger, at serien forsøger at tale med seeren om politik på en "ikke højpandet måde”.

- Vi pådutter ikke seeren en holdning. Tværtimod forsøger vi at snakke om politik i øjenhøjde med vores karakterer og seere. Forhåbentlig belyser vi også den politiske verden fra flere sider og giver den nuancer. Politik er ret unuanceret i dag. Se bare den seneste valgkamp, som i øvrigt foregik på samme tid, som vi skrev manuskripterne og som gav masser af materiale til vores serie. Vi har bevidst valgt, at serien skal foregå under en valgkamp, da det både gør intensiteten i serien højere og kærlighedshistorien mere spændende, siger Vangsgaard.

Troels Lyby i midten og Nikolaj Dencker Schmidt til højre. Pr-foto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter sejren: Vito viste vejen - men kun til andenpladsen

Annonce