Annonce
Alarm 112

Kan risikere at brænde i dage: Voldsom brand hos trævirksomhed er stadig ikke under kontrol

Voldsom brand hos trævirksomhed på Fabriksvej i Pindstrup. Foto: Presse-fotos.dk
En stor brand hos en trævirksomhed har raseret store dele af tirsdag. Brandslukningen kan risikere at tage dage, siger beredskabsdirektør.

PINDSTRUP: Brandfolk fra hele Djursland og Randers kæmper tirsdag aften stadig med en stor brand ved spånpladeproducenten Novopan på Fabriksvej i Pindstrup.

Brandslukningen har allerede varet mange timer. Myndighederne blev i første omgang alarmeret tirsdag morgen klokken 08.04, og det stod hurtigt klart, at der var tale om en stor brand.

- Det er en enorm mængde træaffald, som de bruger til at lave spånplader af. Det er en bunke, som er næsten 20 meter høj og næsten lige så stor i udstrækning. Den er enormt stor, sagde Johnny Damgård, der er operationschef ved Østjyllands Brandvæsen, tirsdag eftermiddag.

Annonce

Vi slukker alt det bedste, vi kan, og vi gør alt, hvad vi kan for at afgrænse brandspredning fra affaldsoplaget og til de bygninger, der er derude.

Kasper Sønderdahl, beredskabsdirektør

Der blev derfor sendt massive styrker til branden.

- Jeg forventer, det kommer til at tage rigtig lang tid. Vi har alle de brandbiler derude, som vi kan samle sammen på Djursland, sagde han tirsdag eftermiddag.

Der har nærmere bestemt været tale om brandfolk fra stationerne i Hornslet, Rønde, Kolind, Allingåbro, Grenå, Fjellerup og Randers. Beredskabsstyrelsen har også assisteret med blandt andet specialkøretøjer.

Kan risikere at brænde i flere dage

Tirsdag aften brænder det stadig meget, og branden er endnu ikke under kontrol.

- Det er en meget, meget stor brand. Vi slukker alt det bedste, vi kan, og vi gør alt, hvad vi kan for at afgrænse brandspredning fra affaldsoplaget og til de bygninger, der er derude, siger beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl.

Branden er meget stor, og den kommer til at tage lang tid at slukke, slår brandvæsenet fast tirsdag aften. Foto: Presse-fotos.dk

Han forventer, at brandslukningen kommer til at vare dage, da affaldsopslaget efter et halvt døgns brandslukning stadig brænder voldsomt. Der er derfor tale om en "alle mand på dæk-situation", hvor også virksomhedens egne folk bidrager.

- Det, vi gør lige nu, er en koordineret indsats, hvor vi har virksomhedens folk på, der er folk på udefra, der kan skille affaldet ad, og så forsøger vi efter bedste evne at slukke det og begrænse det, siger Kasper Sønderdahl.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne.

Annonce

Backup er klar

Selvom Djursland næsten har været støvsuget for brandfolk, der har bidraget og kommer til at bidrage med slukningsarbejdet i Pindstrup, skal man ikke være nervøs for, at der ikke vil være hjælp at hente, hvis der pludselig udbryder brand et tredje sted.

Det slår beredskabsdirektøren ved Østjyllands Brandvæsen fast:

- Vi sørger for, at der er intakt beredskabsdækning i hele området. Selvom vi har rigtig mange stationer indsat, har vi stadig styrker i baghånden, som vi sørger for at få indsat ved det næste akutte, der kommer. Det er også derfor, vi trækker Beredskabsstyrelsen og assistance længere væk fra. Man skal ikke være bekymret. Der er intakt dækning.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce