Annonce
Sport

Kandidat til Årets Sportsnavn: Cross-dronning er blandt de 10 bedste i verden

Line Dam Nielsen har i 2019 kørt i top 10 ved både VM og EM samt vundet en bronzemedalje med det danske landshold. Foto: Anne Myrup Pedersen
21-årige Line Dam Nielsen fra Randers Motor Sport har i 2019 opnået top 10-placeringer ved både VM og EM samt vundet EM-bronze med det danske landshold.
Annonce

Randers: Randers Amtsavis har stillet fire hurtige spørgsmål til Line Dam Nielsen, som er kandidat til at blive Årets Sportsnavn 2019 og løbe med checken på 20.000 kroner.

Hvem der bliver Årets Sportsnavn afsløres ved den årlige sportsfest i Arena Randers, der finder sted 24. januar.

Sportsåret 2019

Foto: Anne Myrup Pedersen

- Det har været godt år uden skader, men desværre har jeg været ramt af lidt uheld, som har gjort, at resultaterne ikke har været helt, som jeg havde håbet.

- Vi har kun haft fem VM-afdelinger i år, og i to ud af i alt ti heats endte jeg med at udgå på grund af styrt, og derfor endte de løb desværre helt uden VM-point.

- Jeg har haft et rigtig godt træningsår, men jeg synes, at mit tempo på crosseren har været bedre, end man kan se på resultaterne for året.

Dét skulle have været bedre

Foto: Anne Myrup Pedersen

- Jeg har manglet noget mere stabilitet på crosseren, som kunne have givet mig nogle bedre resultater, men vi har også manglet penge, som er en stor faktor i vores sport. Vi bruger vel omkring 400.000 om året, og det er svært at finde.

- I år har jeg eksempelvis som den eneste i hele feltet kørt på en standard-crosser uden tuning, og derfor har det været svært at følge med mine konkurrenter.

Forventninger til 2020

Foto: Anne Myrup Pedersen

- Jeg skal køre top 5 til VM og blive dansk mester. Jeg kommer ikke til at køre alle EM-afdelinger, så derfor er mit fokus på de andre.

- VM er min førsteprioritet, men jeg glæder mig også til at køre DM. Jeg blev danmarksmester i 2012 og 2013 som junior, og næste år bliver første gang, at jeg skal køre hele DM-serien som senior. Det skulle gerne ende med en sejr.

Hvis du vinder 20.000

Foto: Anne Myrup Pedersen

- De er allerede brugt.

- Ej, det ville virkelig lette meget i budgettet, hvis jeg vinder de penge. Når vi køber nye crossere, så koster de omkring 60.000, og når vi skal bruge tre-fire af dem om året, så er der store udgifter.

- Det koster også 300 euro per VM-afdeling, så de skal nok få ben at gå på. De bliver i hvert fald ikke brugt på en shoppingtur nede i byen. Det tør jeg godt garantere.

Line Dam Nielsen

Født: 12. april 1998 (21 år), Randers.

Sportsgren: Motocross.

Klub: Randers Motor Sport.

Højdepunkter i 2019:

En 8. plads ved individuelt VM.

En 4. plads ved individuelt EM.

EM-bronze for landshold i Polen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce