Annonce
Sport

Kandidat til Årets Sportsnavn: Tour de France-debut overstråler tilbageslag

Mads Würtz Schmidts fik efter et skadesplaget forår debut i verdens største cykelløb, Tour de France, hvilket reddede sæsonen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Mads Würtz Schmidt fik klassikersæsonen ødelagt af skader i 2019, men debuten i Tour de France reddede året, hvor det også blev til et par podieplaceringer i andre cykelløb.
Annonce

Randers: Randers Amtsavis har stillet fire hurtige spørgsmål til Mads Würtz Schmidt, som er kandidat til at blive Årets Sportsnavn 2019 og løbe med checken på 20.000 kroner.

Hvem der bliver Årets Sportsnavn afsløres ved den årlige sportsfest i Arena Randers, der finder sted 24. januar.

Sportsåret 2019

- Selvom der har været tilbageslag, har det været et godt år, som jeg mest husker for det positive. Det var et kæmpestort højdepunkt at være med i Tour de France og køre et godt cykelløb. Det er jeg rigtig stolt af.

- Jeg har samtidig lært meget om mig selv og modnet som cykelrytter. Når jeg render ind i modvind har jeg lært, hvordan jeg skal være bedre til at stå fast og sige, hvad der skal til for at jeg præsterer. Det kan jeg helt sikkert bruge i næste sæson.

Dét skulle have været bedre

- Det er der mange ting, som skulle. Det er jo længe siden, jeg har vundet et cykelløb, og foråret skulle have været bedre for mig.

- Året havde også set anderledes og forhåbentlig endnu bedre ud, hvis jeg havde haft en vinter uden skader og problemer.

Forventninger til 2020

- Jeg er kommet rigtig godt i gang med træningen og har ingen problemer med kroppen, så jeg er i fin form i forhold til tidspunktet på sæsonen. Jeg skal bare arbejde videre, så jeg er klar til klassikerne i foråret.

- Dem tror jeg rigtig meget på i år. Vi har en god trup med nogle gode gutter til de løb, så mine ambitioner er høje, men jeg synes også, at de er realistiske. Jeg vil gerne køre med i nogle af finalerne i klassikerne, og så vil jeg selvfølgelig gerne til Tour de France igen.

Hvis du vinder 20.000 kroner

- Sådan en sum penge vil altid være god at få, men det er ikke for pengenes skyld, at jeg gerne vil vinde. Det er mere for at få titlen igen, og den ære det er at være Årets Sportsnavn, som tæller for mig.

- Jens-Erik Madsen (cykelrytter, red.) er vel også den eneste (enkeltperson, red.), som har vundet prisen tre gange før, så jeg kan komme op på siden af ham, hvis jeg vinder. Det vil jeg meget gerne.

Mads Würtz Schmidt

Født: 31. marts, 1994 (25 år), Randers.

Sportsgren: Landevejscykling.

Klub: Israel Start-Up Nation (Continental-hold).

Højdepunkter i 2019:

Debuterede i Tour de France og kom i top 15 på tre etaper, hvoraf den ene var en holdtidskørsel.

En samlet 3. plads i etapeløbet ZLM Tour.

En 3. plads på enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce