Annonce
Østjylland

Kanin reddet ud af brændende bygning på campingplads: Stråtækt hus reddet i kapløb mod tiden

Denne kanin har intet med historien i Glesborg at gøre. Genrefoto: Iris/Scanpix

Glesborg: På Albertinelund Camping i Glesborg har der onsdag eftermiddag været fyldt godt op med køretøjer fra Beredskab og Sikkerhed på Djursland, efter at en ATV, der stod parkeret i en trelænget bygning på stedet, pludselig brød i brand.

Brandvæsenet fik anmeldelsen klokken 13.51, og da meldingen lød på, at der blot to meter fra brandstedet befandt sig et stråtækt hus, tog man ingen chancer, fortæller indsatsleder Bruno Alexander.

- Vi sendte en brandbil med sprøjte og to tankbiler af sted med det samme, netop fordi vi var bange for brandspredning til huset, fortæller han til Amtsavisen.

Flammerne nåede dog ikke at sprede sig, men indsatslederen vurderede ved ankomsten, at der skulle skrues op for indsatsen og fik kaldt assistance på grund af kraftig røgudvikling fra bygningens loft, der spredte sig til hele bygningsmassen, og som gjorde det svært at orientere sig om brandens nærmere omfang.

- Så vi ender faktisk med at være seks store køretøjer alt i alt, siger Bruno Alexander.

Beredskabet får relativt hurtigt branden under kontrol og får ventileret det sidste røg ud, før mandskabet igen kan forlade stedet.

Forinden har der dog været en succesfuld redning af et kæledyr, der befandt sig i den brændende bygning.

- Der har været en kanin i et bur derinde, men den får vi reddet ud, og den er heldigvis i god behold, siger Bruno Alexander.

Årsagen til branden er ukendt, og husejeren, der opdagede branden hurtigt i forløbet, er i aktion med haveslangen, da beredskabet ankommer. En forebyggende indsats, som også får roser med på vejen fra Bruno Alexander.

I sidste ende var de materielle skader til at overskue.

- Det er begrænset med skader på bygningerne. Der er selvfølgelig kraftige sodskader indenfor, men eksempelvis tagkonstruktionen har ikke lidt skade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Annonce