Annonce
Randers FC

Kantspillere forfremmes til Superligaholdet i Randers FC: Nu satser de alt på fodboldkarrieren

Tobias Klysner (tv.) følger Kasper Høgh op i Superligatruppen til den kommende sæson. Her ses de to under vinterens træningslejr i Tyrkiet. Foto: Michael Svenningsen
Oliver Bundgaard Kristensen og Tobias Klysner har begge skrevet under på fireårige kontrakter med Randers FC og indgår fra den kommende sæson som en del af truppen under cheftræner Thomas Thomasberg.

Randers: Når Randers FC i næste uge starter forberedelserne frem mod den kommende sæson, bliver det med to nye spillere af egen avl i truppen.

De to 17-årige kantspillere Oliver Bundgaard Kristensen og Tobias Klysner har begge underskrevet fuldtidskontrakter og bliver permanente medlemmer af Superligatruppen i de kommende fire år.

De to Randers FC-talenter kommer fra klubbens U19-hold, men har allerede haft en del træninger med Superligaholdet i den forgangne sæson, hvor de også var med på vinterens træningslejr i Tyrkiet.

- Jeg er pisseglad. Det er en stor drøm, som er gået i opfyldelse med kontrakten, og jeg er meget spændt på at komme igang med den nye sæson, siger Oliver Bundgaard Kristensen til Randers Amtsavis.

Oliver Bundgaard Kristensen, der tidligere har været til prøvetræning i Borrusia Dortmund, har skrevet under på en fireårig kontrakt. Foto: Kristian Fredslund/Randers FC.

Prøveophold i Dortmund

Han er en fleksibel spiller, der kan spille på begge kanter eller i angrebet.

I den forgangne sæson, hvor han har lavet seks mål for U19-holdet, har han primært spillet på venstrekanten.

- Jeg vil betegne mig selv som en fysisk og udholdende spiller, som er meget direkte i min spillestil, sige Oliver Bundgaard Kristensen.

Oprindelig kommer han fra Hornbæk SF, men rykkede som U13-spiller ind til Randers Freja. Som U15-spiller var han til en uges prøvetræning i Borussia Dortmund.

- Opholdet i Dortmund var en oplevelse, jeg aldrig vil glemme. Det var vildt at opleve miljøet dernede, og det vil være en kæmpedrøm at komme afsted til udlandet igen på et tidspunkt. Men lige nu skal jeg vist bare fokusere på at se, om jeg kan komme på holdet i Randers FC, siger Oliver Bundgaard Kristensen.

- Det nære mål er at tilkæmpe mig nogle minutter for Superligaholdet. Man kan godt mærke, at niveauet er højere og træningerne meget hårdere med Superligatruppen, end jeg har været vant til med U19, siger venstrebensspilleren, der allerede har siddet på bænken for Superligaholdet.

Debut og måloplæg

Det gjorde han senest i opgøret mod Brøndby, og det samme gjorde Tobias Klysner, der også allerede har fået sin debut i Superligaen.

Midt i april kom han på banen for Mikkel Kallesøe i 90. minut af opgøret mod Hobro og nåede at spille en væsentlig rolle, da han var med i André Rømers sejrsmål til 2-1 i de sidste sekunder.

- Det var en kæmpedag i Hobro, og at jeg oven i købet var med til at lægge op til et mål, var helt overvældende. Nu håber jeg, at der venter flere kampe i Superligaen efter sommerferien. Jeg vil i hvert fald kæmpe for det og vise mig frem i den bedste udgave af mig selv. Men der er lang vej og meget at arbejde med endnu, siger Tobias Klysner.

I lighed med Oliver Bundgaard Kristensen kan han spille på begge kantpositioner, men har i den seneste sæson spillet på højrekanten for U19-holdet.

- Jeg vil beskrive mig selv som en hurtig kantspiller, som er meget kreativ og har gode indlæg og afslutninger. Jeg er en offensiv spiller, som er sulten efter at score mål. Det er mine forcer, som jeg skal forsøge at blive endnu bedre til, og så skal jeg arbejde på at udvikle mine defensive kompetencer, siger Tobias Klysner, der har lavet fem mål i U19-divisionen i den seneste sæson.

Dropper HHX

Han startede som knægt med at spille i Randers Freja, men skiftede nogle år senere til Hornbæk SF sammen med nogle kammerater.

Som U14-spiller vendte han dog tilbage til Randers Freja.

Både Oliver Bundgaard Kristensen og Tobias Klysner er i gang med første år på HHX på Randers Elitesports College, men dropper ud til sommer for at satse fuldt ud på fodboldkarrieren. De erkender begge, at det er et valg, der har krævet svære overvejelser.

- Det er noget, som jeg har tænkt meget over og drøftet med både klubben og mine forældre. Men det er en drøm, jeg har haft hele mit liv, og jeg får kun én chance for at forfølge den. Jeg vil gøre alt for at slå igennem som fodboldspiller, siger Tobias Klysner.

Begge drenge har dog planer om at læse HF-enkeltfag ved siden af fodboldkarrieren.

Udover Oliver Bundgaard Kristensen og Tobias Klysner, der begge fylder 18 år denne sommer, rykker også Kasper Høgh op i Superligatruppen. Han underskrev i marts en femårig kontrakt.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce