Annonce
Randers

»Karen« vil ikke længere være anonym

»Karen« hedder i virkeligheden Maj Thorsen Ottesen. Foto: Lars Rasborg

For to år siden afslørede hun, at udsatte børn i Randers var i fare på grund af de kaotiske forhold i familieafdelingen.

I september 2014 optrådte en anonym socialrådgiver fra Randers Kommnes familieafdeling i denne avis. »Karen« kaldte vi hende. Hun fortalte om sin frygt for, at der var børn i kommunen, som var i fare, fordi personalet i familieafdelingen var alt for presset. Hun fortalte om en dagligdag, hvor sager blev overset, og hvor medarbejderne ikke kunne råbe ledelsen op. Hun var anonym, fordi hun var hundeangst for ledelsen og bange for at miste sit job.
Det er hun ikke mere. I dag begynder kvinden bag »Karen«, Maj Thorsen Ottesen fra Randers, i en arbejdsgruppe i Dansk Socialrådgiverforening, der skal beskæftige sig med socialrådgiveres ytringsfrihed og etik.
»Jeg var ikke i tvivl om, at jeg gerne ville være med i den gruppe. Nogen skal sørge for, at dem, der ikke har en stemme, får en stemme. Derfor står jeg frem i dag. Det var mig, der var »Karen«, og jeg stod frem for børnenes skyld. Det er jeg glad for, jeg gjorde.« fortæller Maj Thorsen Ottesen, der i dag er ansat i en anden kommune, hvor hun arbejder som konsulent for uddannelsesparate unge mellem 18 og 30 år.
»De trænger til, at nogen taler deres sag, for de er blevet overset i folkeskolen,« siger hun.
Maj Ottesen fratrådte i familieafdelingen i december 2014, men inden da havde hendes indspark - med eksempler på, hvordan den virkelige verden var i familieafdelingen - sat gang i en proces i afdelingen, som stadig er i gang. Afdelingen har meget svært ved at komme det dårlige psykiske arbejdsmiljø til livs.
»Det er en kæmpe frustration som socialrådgiver. For man vil jo bare være der for børnene. Og man ved, at man ikke kan gøre det bedste for dem,« fortæller Maj Ottesen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce