Annonce
Randers

Kasper blev hyret som hundepasser for chefen i ferien og endte som ansvarlig for kvalitetsstyringen i virksomheden

Kasper Jensen ved computeren, med hvilken han holder styr på kvaliteten af det arbejde, Ventilationshusets montører udfører. Foto: Annelene Petersen
Virksomheder inden for stort set alle brancher har i øjeblikket svært ved at finde nye medarbejdere med de rette kompetencer. Det får flere og flere til at tænke i alternative baner og i stedet ansætte folk, som ikke helt passer i det ledige job, og selv oplære dem. At det kan ende lykkeligt, er Ventilationshusets ansættelse af Kasper Jensen et godt eksempel på.

Randers: Får man ikke den, man elsker, må man elske den, man får.

Sådan lyder et gammelt mundheld, og mange, som gennem tiden har fulgt budskabet i ordene,  vil helt sikkert have gjort sig den erfaring, at det har været en rigtig god idé.

Mundheldet er og bliver formentlig heller aldrig forældet, og i dag kan ikke mindst mange virksomheder med fordel tage det til sig.

Annonce

Virksomheder i alle brancher oplever nemlig i øjeblikket, at det er tæt på umuligt at rekruttere nye folk med præcis den erfaring og de kompetencer, man her og nu står og har brug for. Derfor tyr flere og flere arbejdsgivere til at forsøgsansætte folk med mangelfulde erfaringer og selv stå for oplæringen af dem.

At den fremgangsmåde kan bære mere frugt end umiddelbart antaget, er randersfirmaet Ventilationshusets ansættelse af 29-årige Kasper Jensen et skoleeksempel på, selv om det faktisk var lidt af en tilfældighed, at kontakten mellem Kasper og virksomheden overhovedet kom i stand.

Hundepasser meldte afbud

Indehaver af Ventilationshuset, Frederik Staal, og hans hustru Lene var kort før, de skulle afsted på sommerferie i 2019, blevet brændt af af en, der skulle passe parrets hund i ferien.

Kasper Jensen (tv) er lykkelig for at have fået chancen hos Ventilationshuset, og virksomhedens ejere Lene og Frederik Staal er lige så lykkelige for at have fundet ham. Foto: Annelene Petersen

- Så jeg spurgte en af vores ansatte, om ikke det var noget for ham. Det var det ikke, men han havde en kammerat, som både havde tid og var vild med hunde, husker Lene Staal, og på den måde blev Kasper Jensen hundepasser for familien Staal.

Under ferien kommunikerede Lene Staal løbende med Kasper, og den kommunikation førte sammen med udsagn fra Kaspers kammerat til, at hun fattede interesse for ham som fremtidig medarbejder i firmaet.

Annonce

Hurtigt avancement

Kammeraten, som ofte spillede computerspil med Kasper, undrede sig over, at ingen kunne bruge ham, da han var god til det med computere, men efter mange års lediggang var han begyndt at lide af svær depression.

Det skræmte dog ikke Lene Staal, og Kasper Jensen blev i december 2019 ansat i praktik nogle få timer om ugen. Og det gik godt.

Den korte historie er, at han langsomt gik op i tid, blev fastansat på normale vilkår 1. maj 2020 og i dag er ansvarlig for virksomhedens kvalitetssikringssystem.

- Jeg oplevede her for første gang, at nogen havde øje for mine styrker og ikke kun fokuserede på det, jeg ikke kunne. Jeg er en glad mand og helt fri for depression, fortæller Kasper Jensen.

Glad er også Lene og Frederik Staal, som med Kasper har fået placeret den helt rigtige mand på en post, som de gennem længere tid forgæves havde forsøgt at besætte.

Annonce

Ikke alene

Kasper Jensen er ikke den eneste, som i disse tider får chancen for et fremtidigt fast job uden umiddelbart at være kvalificeret til det. En frisk undersøgelse blandt Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder fortæller, at omkring hver tredje virksomhed har ansat en eller flere medarbejdere med en anden kompetenceprofil end den, de oprindeligt søgte.

Jeg oplevede her for første gang, at nogen havde øje for mine styrker og ikke kun fokuserede på det, jeg ikke kunne. Jeg er en glad mand og helt fri for depression.

Kasper Jensen, ansvarlig for kvalitetsstyringen hos Ventilationshuset

I stedet bruger de så de ekstra ressourcer, der skal til for at lære den nyansatte op, og arbejdsmarkedschef i Dansk Erhverv, Peter Halkjær, siger ifølge Berlingske Tidende, at de fleste virksomheder får det til at lykkes, når de tager chancer med at ansætte ansøgere, der ikke kan det, de burde kunne fra dag ét.

I Randers fortæller formand for DI Randers-Norddjurs, Per Hastrup, at mange lokale virksomheder benytter sig af denne måde at rekruttere på - herunder hans egen virksomhed Prodan.

- Vi kan ikke erstatte uddannede industriteknikere og smede, men vi kan oplære folk til eksempelvis hjælpefunktioner og logistiske opgaver og på den måde aflaste det uddannede mandskab, vi har, siger Per Hastrup, som samtidig peger på, at der skal afsættes ressourcer, som ikke alle har, til oplæringen.

- Det er nok først og fremmest de lidt større virksomheder, som har overskud til at udstyre sådanne nye ansatte med mentorer, siger han.

Annonce

Jobcenteret

Også hos Jobcenter Randers Erhverv mærker man, at virksomhederne søger mere bredspektret, når de er på udkig efter arbejdskraft, og ikke kun for ens egen skyld.

- Vores oplevelse er, at man meget gerne vil gøre en forskel og finde plads til personer, som måske ikke lige kan hoppe ind og udfylde en funktion. Samtidig stiller det også virksomhederne i et dilemma, fordi de netop har travlt og mangler arbejdskraft og derfor har svært ved at afse ressourcer til opkvalificering af medarbejdere, siger chef for Jobcenter Randers Erhverv, Tine Arensbach.

På erhvervsskolen Tradium har man en anden indikator for, at virksomhederne er sultne efter kvalificeret arbejdskraft.

- Flere og flere elever på vores grundforløb 2 kommer med lovning på en læreplads, når de starter, og de fleste finder en, inden de skal i praktik, siger chef for rekruttering og fastholdelse på Tradium Pernille Dyrmose.

Hun siger videre, at der er forskel fra branche til branche, men at udviklingen generelt går i retning af, at skolepraktikken, der jo er et alternativ en læreplads, bliver overflødig.

Annonce

Skal ingen steder

Og tilbage til Kasper Jensen. Spørger man hans chef Frederik Staal, er der ingen grund til at holde sig tilbage med at give folk en chance.

- Skulle Kaspers og vore veje - Gud forbyde det - engang skilles, vil han i løbet af ingen tid kunne finde et nyt job, siger Frederik Staal og får Kasper til smilende at kommentere:

- Jeg skal ingen steder hen.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce