Annonce
Sport

Kasper Enghardt er klar til at generobre startplads

Kasper Enghardt var en stor profil i sidste sæson, men han er ikke garenteret en startplads med det samme efter sin knæskade. Arkivfoto: Henning Bagger / Scanpix 2017

Randers FC's forsvarsprofil Kasper Enghardt har ikke spillet i sæsonen endnu på grund af en knæskade. Nu er han dog tilbage i fuld træning, og han håber snart at være tilbage i startopstillingen, selvom konkurrencen er stor i forsvaret.

Randers: En bundsolid defensiv.

Det har været Randers FC's varemærke i holdets sejr over Hobro og i det uafgjorte resultat mod AGF. Kronjyderne har stort set ikke givet de to lokalrivaler en målchance, og særligt Jonas Bager har vist høj klasse i midterforsvaret.

Det var ellers en svækket Randers FC-defensiv, der gik ind til den nye sæson. Sidste sæsons helt store profil i defensiven, Kasper Enghardt, blev nemlig opereret i sommerpausen for en skade i knæet, hvilket kostede en pause på et par måneder.

I kampen mod Hobro var Kasper Enghardt så endelig tilbage i kamptruppen, men han måtte se til fra bænken. Forsvarsspilleren har dog fået nogle minutter for reserveholdet, så han er ved at være tilbage i fulde omdrejninger.

- Jeg er endelig tilbage i fuld træning nu, så jeg er ved at være klar til at spille kamp igen. Det tager lige lidt tid at komme tilbage på 100 procent, når man er væk så længe. Nu bliver det godt med en hel uges fuld træning, og så må vi se, hvornår jeg er tilbage i startopstillingen igen, siger Kasper Enghardt.

- Det tog noget længere tid, end jeg havde forventet. Genoptræningen gik egentlig fint, men så havde jeg nogle dage, hvor jeg fik et lille tilbagefald, og derfor valgte vi at skåne mig lidt. Jeg kunne sikkert godt have været klar et par uger før, men nu valgte vi den lidt mere sikre løsning, fortæller han.

Annonce

Ikke bekymret

Unge Jonas Bager har vist højt niveau i de seneste par kampe, og i det hele taget har defensiven set mere end sikker ud.

Kasper Enghardt er glad for, at holdet har præsteret godt, mens han har siddet ude, selv om det i sidste ende kan koste ham en startplads.

- Jonas Bager har måske spillet sine bedste kampe i Randers-tiden i de to sidste kampe, og det har generelt set meget fornuftigt ud, så drengene fortjener stor ros. Der er stor konkurrence på holdet nu, og ingen er selvskrevet.

Men er du ikke bekymret for, at du ikke kan komme tilbage i startopstillingen med tanke på defensivens præstationer det sidste stykke tid?

- Nej, det tænker jeg ikke så meget over. Jeg har haft mest fokus på at komme godt igennem den her skadesperiode og vende tilbage til træningen. Så er det helt naturligt lige at få nogle minutter i en reserveholdskamp, og så må jeg bare klø på i den her træningsuge. Konkurrencen er hård, og det synes jeg egentlig kun, er fedt. Skadespausen har kun gjort, at jeg er ekstra sulten for at komme tilbage.

Vigtigt med luksusproblem

Thomas Thomasberg var med god grund tilfreds med den defensive præstation mod AGF og Hobro. Med Kasper Enghardt tilbage, kan det dog blive svært for cheftræneren at vælge forsvaret i de kommende kampe. Skal han ændre i noget, der fungerer, eller skal en af holdets store profiler i form af Kasper Enghardt sidde på bænken?

Thomas Thomasberg ser det dog langt fra som et problem. Han mener nemlig, at holdet også skal have dygtige spillere på bænken.

- Det er utroligt vigtigt, at vi også har gode spillere på bænken. Vi skal have en masse sund konkurrence, for i løbet af en lang sæson får vi brug for mere end bare 11 spillere. Jo flere gode spillere vi har i truppen, desto bedre forudsætninger har vi, så jeg ser det langt fra som et problem, at vi har gode spillere som eksempelvis Kasper Enghardt og Frederik Lauenborg på bænken lige nu, siger Thomas Thomasberg.

- Er der noget, jeg ikke vil have på mit hold, så er det spillere, der piber over, at de ikke spiller. Det er klart, at hvis de ikke spiller i et halvt til et helt år, så må man kigge på situationen, men ellers får vi brug for alle spillere, og så må man bare klø på, lyder det.

Tavs om kontraktudløb

Et mere alvorligt problem for Randers FC og Thomas Thomasberg kan til gengæld blive Kasper Enghardts fremtid i klubben. Mens Frederik Lauenborg forlængede tidligere på sommeren, er der ikke sket noget med forsvarsspillerens kontraktsituation.

- Jeg er glad for at være i Randers. Det er en god klub med en god trup og et spændende projekt med Thomas Thomasberg, og jeg er glad for, at jeg fik chancen af klubben i sin tid.

Kan du se dig selv være i klubben i længere tid, end den kontrakt du er på nu?

- Jeg vil helst ikke snakke om kontrakten lige nu. Jeg har mest fokus på at komme videre fra min skade, og så kommer der et tidspunkt, hvor jeg skal have en snak med klubben omkring kontrakt. Så må vi se, hvad det ender ud i, slutter Kasper Enghardt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce