Annonce
Randers

Kasper Fuhr: Kristrup - kom op på barrikaderne

Kristrupcentret var på dagsordenen på Tirsdalens Skole mandag aften. Foto: Lone Hammer Sørensen
Noget tyder på at Kristrupcentret er allermest i fare af de fem plejehjem, der er nævnt, lød det fra Velfærdslistens Kasper Fuhr Christensen, der opfordrer til synlig modstand.
Annonce

Kristrup: På en blæsende aften var der møde på Tirsdalens Skole, hvor 60-70 borgere og politikere var mødt op for at give udtryk for, at de ikke mener at Kristrupcentret skal lukkes. Sparekniven truer i alt fem plejehjem i Randers Kommune, nemlig Aldershvile i Havndal, Dronningborg Plejecenter, Spentrup Ældrecenter, Fårup Ældrecenter og altså Kristrupcentret.

Velfærdslisten kæmper for at bevare dem, og holder borgermøder om de fem plejehjem.

- Og noget tyder på, at det er Kristrupcentret, der er allermest i fare, sagde Kasper Fuhr Christensen, der indledte med at sige, at han altid er glad for at komme ud at møde borgerne i det virkelige liv.

- Den her gang er det dog på en umådelig trist baggrund, sagde han og gennemgik det forslag, der ligger til besparelser på ældreområdet, nemlig med lukning af et plejehjem, nedlæggelse af 250 ældreboliger med kald og med nedlæggelse af aflastningsboliger.

Annonce

Kristrup uden politiker

Kristrupcentret består af 24 pladser, fire ældreboliger med kald og en café. Og som det før er blevet bemærket i debatten, så er Kristrupcentret det eneste plejehjem af de fem i fare for nedlæggelse, hvor der ikke bor en lokalpolitiker fra byrådet.

Derfor frygtes det, at der ikke vil blive kæmpet lige så meget for Kristrupcentret, som for de fire andre.

Velfærdslisten har dog egenhændigt påtaget sig at kæmpe for alle fem plejehjem.

- Velfærdslisten kæmper for, at vores ældre får en så tryg og værdig alderdom som muligt. Derfor siger vi klart nej til Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkepartis forslag om at lukke et plejehjem, og derfor kæmper vi for at bevare dem, lyder det fra Velfærdslisten.

Annonce

Konsekvensberegning

,- Er der lavet konsekvensberegninger, på de tal for besparelser, du lige har gennemgået? Der kan jo ikke spares på de ældre. Skal de ikke være på et plejehjem, så skal de jo passes derhjemme, og er det billigere? Det er simpelt hen uanstændigt, det her, lød det fra salen.

- Der er ikke lavet konsekvensberegninger, lød det fra Fuhr.

- Er det da Ebberød Bank, lød det fra salen.

Jens Peter Hansen (V) var også mødt op, og han opfordrede folk til at gå ind på nettet og læse om sagen, hvor forvaltningen har beregnet det hele på kryds og tværs.

- Og lukker man Kristrupcentret, så sparer man seks millioner i alt, sagde Jens Peter Hansen.

Annonce

Hvad koster byen til vandet

Inger Nielsen fra Kristrup ville gerne vide, hvad det der Byen til vandet egentlig koster, for er alle enige i det, og kunne man ikke snuppe nogle penge derfra, spurgte hun.

Der blev redegjort for, at byen til vandet var et emne, som der var flertal for.

- Vi har en del i Randers, som andre ikke har, og som vi også skal passe på, Tryghedshotellet, hospice. Men I skal vide, at jeg har ikke lagt mig fast på det her, og jeg lytter gerne til, hvad I har at sige, sagde Henrik Leth (S).

Flere var inde på, hvorfor Randers Kommune holder hånden under et privat plejehjem, og så lukker kommunale pladser.

Man kunne høre i stemmerne, at de lokale var berørte og at emnet betød noget for dem.

Kasper Fuhr opfordrede til synlig modstand:

- I kan skrive læserbreve, I, kan gå til politikerne, I kan demonstrere. Hvad I gør, er ikke op til mig, men erfaringerne siger, at jo mere synlig modstand der er, desto sværere er det at beslutte det for politikerne. Og Kristrup - det er på tide at komme på barrikaderne, sagde Kasper Fuhr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce