Annonce
Kultur

Kastali'a-elever fra Randers på teaterturné til Delhi

12 unge teaterspirer i alderen 14-19 år skal sammen med to lærere, Jan Værum og Lisbeth Nielsen, til Delhi på teaterfestival sammen med 10.000 andre unge fra hele verden. Foto: Kastali'a
Det bliver givetvis deres livs rejse, når 12 unge fra Teaterskolen Kastali'a i december rejser til Delhi med deres nye forestilling "Namaste", produceret specielt til lejligheden. De unge er inviteret til at deltage i Delhi International Children's Festival.

Randers: Onsdag 11. december drager et hold elever i alderen 14-19 år fra Teaterskolen Kastali'a fra Randers til Delhi i Indien, hvor de sammen med 10.000 andre børn og unge fra hele verden skal deltage i Delhi International Children's Festival.

- Vi er naturligvis stolte over at blive inviteret og glæder os rigtig meget til at komme med vores bud på det at være ung i Danmark i dag, siger teaterleder Lisbeth Nielsen.

De unge har valgt at fokusere på præstationsræs og på 12-talskultur og viser, at selv om man er fri uanset køn til at vælge og skabe sin egen vej i livet og finde sig selv, så er det også en frihed forbundet med udfordringer. Det er denne modsætning, som de 12 unge viser i deres forestilling, der bygger på egne erfaringer og refleksioner.

- Mange unge føler sig presset. De mærker pres fra alle sider. Fra skole, kammerater, forældre, familie og ikke mindst fra sig selv. Det handler om unge, der føler sig presset til at skulle studere og til i en meget ung alder at skulle vælge, hvad de overhovedet skal beskæftige sig med. Det er et emne, som bekymrer mange unge, siger teaterlederen.

De unge teaterspirer, der rejser til Indien, har hentet titlen på deres forestilling "Namaste" i det urgamle kultursprog sanskrit med tydelig reference til indisk kultur og filosofi.

Udtrykket Namaste anvendes i meditation og yoga og kan oversættes med en respektfuld hilsen, der udtrykker ydmyghed over for andre mennesker.

Annonce
Et glimt fra forestillingen "Namaste", der i december skal opføres på international festival i Delhi. Foto: Kastali'a

Indkvarteres privat

Lisbeth Nielsen fortæller, at teaterholdet har arbejdet ud fra et givent tema om kønnenes lighed og fokuserer mere på ligeværd end ligestilling.

- I en tid, hvor det blandt mange unge i hele verden er aktuelt at tale om intetkønnethed, mener vi, at det er på sin plads at tage det op på scenen, siger Lisbeth Nielsen, der også kan fortælle, at det har været med blødende hjerte, at skolen har lavet rekvisitter til turné-forestillingen.Den består blandt andet af 3200 bøger.

- Af hensyn til flybagagen har vi valgt at tage indmaden ud af de mange bøger og erstatte dem med flamingo.

Også det randrusianske publikum får mulighed for at se "Namaste", der spilles to gange i forbindelse med teaterskolens afslutnings-kavalkade i slutningen af november samt en enkelt gang, 7. december, på Randers Bibliotek.

I Delhi spilles den på engelsk. Eleverne får også brug for deres engelske sprogskundskaber uden for teaterscenen, eftersom de indkvarteres privat hos indiske familier under opholdet.

Desuden skal Randers-eleverne forberede sig på at komme til en millionby, hvor luften lige nu er tyk af forurenende smog. Det viser daglige reportager fra Delhi, hvor det nogle steder er nødvendigt at bære maske udendørs.

- Det er da et spørgsmål, vi tager alvorligt og har netop henvendt os til arrangørerne for at vide, hvordan vi skal forholde os. Tilsyneladende er det nødvendigt at bære maske på de mest forurenede steder i byen, siger Lisbeth Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce