Annonce
Norddjurs

Kattegatcentret på barrikaderne: Vil åbne samtidig med museerne

Kattegatcentrets direktør, Helle Hegelund, der også er bestyrelsesformand for DAZA, brancheorganisationen for danske zoologiske haver og akvarier, har efter udmeldingen af genåbningsplanen henvendt sig til Kulturministeriet for at få afklaret, om centret må åbne 21. april - samtidig med museerne - eller skal vente til 21. maj. Arkivfoto: Annelene Petersen
Kattegatcentret har taget kontakt til Kulturministeriet, da attraktionen mener, at den skal kategoriseres som et museum og dermed åbne en måned tidligere end udmeldt i genåbningsplanen.

Grenaa: Mandag aften blev et bredt flertal i Folketinget enige om en plan for genåbningen af samfundet. Genåbningen kommer til at ske i faser med 14. dages mellemrum, frem til at alle sårbare grupper og borgere over 50 år er blevet tilbudt vaccination.

Hos Kattegatcentret, der står til at åbne i tredje omgang, hvilket vil sige 21. maj - og med coronapas - er man dog ikke tilfreds med udmeldingerne.

Tidligere i coronahåndteringen har centret nemlig været i kategori som et museum, og disse må allerede åbne 21. april.

Annonce

- Vi er lige nu i dialog med Kulturministeriet for at få en endelig afklaring på, hvornår vi må åbne, da vi mener, det er utydeligt i aftaleteksten, siger Helle Hegelund, der er direktør i Kattegatcentret samt bestyrelsesformand i DAZA, der er brancheorganisationen for danske zoologiske haver og akvarier.

Maj-åbning er ulogisk

Helle Hegelund forklarer, at det på landsplan kun drejer sig om otte institutioner, herunder blandt andet Randers Regnskov, Den Blå Planet og Kattegatcentret, der ville skulle åbne samtidig med landets museer.


Foråret er vores næstvigtigste periode, så den måned kommer til at have stor indvirkning på økonomien.

Helle Hegelund, direktør i Kattegatcentret


- Det vil ikke give mening, hvis vi ikke ligger der - det vil vi være meget uforstående over for, siger direktøren og peger på, at Kattegatcentret står med de samme udfordringer og vilkår som museerne.

- Det handler om indgange, arealkrav og afspritning, og det kan vi håndtere på samme måde som museerne, siger hun og tilføjer, at en åbning helt hen i maj ikke vil være logisk.

- Det vil slet ikke give mening, hvis vi først må åbne 21. maj, så vi formoder også, at det bliver 21. april, siger hun.

Annonce

Mister højsæson

Får Kattegatcentret ikke lov at åbne allerede i april, vurderer Helle Hegelund, at det får store økonomiske konsekvenser.

- Foråret er vores næstvigtigste periode, så den måned kommer til at have stor indvirkning på økonomien, siger hun og understreger, at centret allerede er "vanvittigt hårdt udfordret økonomisk".

- Det er ikke nogen rar situation at stå i. Vi mister påsken, der er vores vigtigste højsæson, og det er meget kritisk, siger hun og tilføjer, at anden nedlukning - der for Kattegatcentrets vedkommende har varet siden 11. december - har varet meget længere end frygtet.

- Vi kan se det i vores budgetter. Vi havde regnet med cirka 10 procent færre besøgende i 2021, fordi vi havde frygtet, at vi ville blive påvirket, men vi havde slet ikke tilnærmelsesvis troet, at det blive så slemt, siger hun.

Hvornår der kommer en afklaring fra Kulturministeriet, ved Helle Hegelund ikke. Hun regner dog med, at det sker hurtigst muligt.

- Jeg tror, de har forstået, at det haster, siger hun.

Annonce
Randers For abonnenter

21-årig dømt for voldtægt i Randers: Efter overgrebet hældte han vand på ofret for at vække hende

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Hørte du også weekendens hovedpinegivende hyletone? Pernille måtte opgive bådovernatningen - her er forklaringen

Randers For abonnenter

Klimabroen er den vigtigste brik i fremtidens værn mod oversvømmelser i Randers - se her hvordan den virker

Randers FC

Impulsiv idé sender Randers FC-fans på 2000 kilometer lang blaffertur til Rumænien: - Vi vil gerne slå et slag for, at der skal flere folk på stadion

Randers

20.000 kvadratmeter slaraffenland for voksne legebørn: Familie har skabt Lillebjørn Hardballbane

Randers

Glimmer- og konfetti-drømme går i opfyldelse: - Jeg glemmer nogle gange, at jeg bare er praktikant

Leder For abonnenter

Vanvittigt irriterende at holde i kø - men i Randers er der en mening med galskaben

Danmark For abonnenter

Maria måtte vente halvt år på hjælp til alvorlige senfølger: - Der har været mange sygemeldinger

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Tysk valgresultat skaber glæde hos både S og V i Danmark

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte venter i månedsvis på hjælp

Randers FC For abonnenter

Reaktioner efter atypisk slag på heden: - Thomasberg roser midtbaneprofil og gør klar til starte varm angriber i Cluj

Randers For abonnenter

Bjarne fra Nørager er hjernen bag spektakulære stålkonstruktioner som Aros' regnbue og en indskudt sal på Fængslet i Horsens

Annonce