Annonce
Østjylland

Manglende enighed har ført til fyring: Kattegatcentret skifter direktøren ud

Karsten Bjerrum Nielsen er ny direktør i Kattegatcentret. Han afløser Helle Hegelund, der har siddet i direktørstolen siden 2017. Pressefoto
Efter et langt forløb har bestyrelsen måttet se sig nødsaget til at fyre direktør Helle Hegelund og har i stedet ansat Karsten Bjerrum Nielsen, der er et kendt ansigt i huset.

Grenaa: Midt i kæmpe udvidelse og kun få uger før genåbning af Kattegatcentret efter mere end fem måneders nedlukning er det onsdag blevet meldt ud, at Kattegatcentret skifter ud på direktørposten.

Bestyrelsen for Kattegatcentrets Ejendomsfond har valgt at fyre Helle Hegelund, og selv om nyheden kommer overraskende, er det en beslutning, der har været undervejs.

- Gennem det seneste års tid er der gradvis opstået en - jeg vil ikke kalde det disharmoni - men en manglende enighed, siger bestyrelsesformand for Kattegatcentrets Ejendomsfond, Kjeld Juel Petersen.

Annonce

Han vil ikke gå i detaljer med, hvad fyringen skyldes, men forklarer, at det handler om den daglige ledelse.

- Vi er enige om målet og strategien, men vi har ikke været enige om værktøjerne eller de organisatoriske midler til at nå derhen. Man kan sige, at det har handlet om tonaliteten i udøvelsen af lederskabet, siger han.

Har forsøgt at nå til enighed

Kjeld Juel Petersen fortæller, at bestyrelsen og Helle Hegelund har forsøgt at finde fælles fodslag, men at det ikke er lykkedes, og at bestyrelsen derfor har måttet træffe beslutningen om at fyre Helle Hegelund, selv om den har været både tung og dårligt timet.

- Det har været en vanskelig beslutning, og selv om der aldrig er et godt tidspunkt at foretage et direktørskifte på, så er det et rigtig dårligt tidspunkt. Men vi måtte være vores ansvar som bestyrelse voksen, og vi kunne ikke stå på mål for det på den lange bane, hvis vi havde udskudt beslutningen, til vi var i mål med udvidelsen, siger han.

Bestyrelsesformanden peger dog på, at beslutningen er blevet lettet af, at man har haft en afløser i baghånden i kraft af den nyansatte direktør, Karsten Bjerrum Nielsen.

Han er nemlig et yderst kendt ansigt i organisationen, da han har været ansat i Kattegatcentret i 17 år – de seneste 10 år som souschef og leder for udstilling og formidling, og derfor er Kjeld Juel Petersen også tryg ved udskiftningen.

- Vi holder tidsplanen på det nye projekt trods udskiftningen, siger han.

Selv om der har været uenighed mellem Helle Hegelund og bestyrelsen, så sender Kjeld Juel Petersen en tak til Helle Hegelunds indsats gennem de sidste fire år.

- Kattegatcentret står midt i et stort, kompliceret byggeprojekt og har samtidig redet coronakrisen af på bedste vis med udsigt til at genoptage de senere års positive udvikling i besøgstal og dermed centrets betydning for turisme og erhvervsliv på Djursland. Som formand for Ejendomsfonden Kattegatcentret/Havets Hus, vil jeg gerne udtrykke min anerkendelse af Helle Hegelund Knudsens rolle i den indsats, siger Kjeld Juel Petersen.

Annonce

Har fundet den helt rigtige

Ligesom Kjeld Juel Petersen ser Peter Sand, formand for Kattegatcentrets Driftsfond, frem til samarbejdet med Karsten Bjerrum Nielsen som ny direktør i Kattegatcentret.

- Bestyrelserne for Kattegatcentret er utroligt glade for, at det er en erfaren, fagligt stærk og anerkendt leder i form af Karsten Bjerrum Nielsen, der tiltræder som ny direktør for Kattegatcentret. Karsten har i en længere årrække været en central del af ledelsen af Kattegatcentret, og Karsten er derfor den helt rigtige direktør til at færdiggøre det igangværende byggeri, såvel som de hertil knyttede formidlings- og læringsaktiviteter, siger han og fortsætter:

- Bestyrelserne glæder sig til, sammen med Karsten og den øvrige stab, at udvikle Kattegatcentret yderligere i de kommende år; kommercielt som fagligt og herunder styrke forskningsindsatsen – ikke mindst i tang, som henover de seneste 10 år for alvor har bragt Grenaa på landkortet inden for marin forskning.

Annonce

En attraktion i udvikling

Som ny direktør i Kattegatcentret skal Karsten Bjerrum Nielsen stå i spidsen for realiseringen af en ambitiøs masterplan.


Vi er enige om målet og strategien, men vi har ikke været enige om værktøjerne eller de organisatoriske midler til at nå derhen. Man kan sige, at det har handlet om tonaliteten i udøvelsen af lederskabet

Kjeld Juel Petersen, bestyrelsesformand for Kattegatcentrets Ejendomsfond


Første etape af masterplanen omfatter en 1.500 m² stor udvidelse, som skal huse et nyt pingvinanlæg i særklasse, et moderne skoletjenestelaboratorium og nye faciliteter til dyrene bag kulisserne. Byggeriet er i fuld sving, og den nye tilbygning forventes at åbne for gæster i foråret 2022.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at tage fat på de mange spændende udfordringer sammen med Kattegatcentrets dygtige og engagerede medarbejdere. På trods af, at vi har været tvunget til at holde lukket i godt fem måneder, har vi ikke ligget på den lade side. Vores udbygningsprojekt forløber planmæssigt, og nu hvor vi igen har alle medarbejdere tilbage på arbejde, kan vi for alvor få sat fart på de øvrige udviklings- og samarbejdsprojekter, siger Karsten Bjerrum Nielsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Helle Hegelund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Annonce