Annonce
Debat

Kejserens Nye Klæder II - fortællingen om Byen til Vandet og Klimabroen

Annonce

Læserbrev: Der var engang et byråd – byrådet blev klædt på af en forvaltning, der syede og syede de flotteste nye klæder, med et påsyet spind af billeder af en smuk by ved vandet, en trafik, der var pist væk, og en by sikret mod stormflod fra den stygge klimatrold. Byrådet blev så fortryllet og forblændet, at det med et helt glemte at tænke selv. Forvaltningen kaldte billederne på klæderne for Flodbyen Randers.

De fine nye klæder var så smukke og viste en vidunderlig by med den flotteste klimabro, som byrådet nogensinde havde set. Det fik borgmesteren til at råbe ud til verden, at det var Danmarks mest ambitiøse projekt nogensinde. Mens forvaltningen syede videre, fortalte den mange historier om flodbyen og Klimabroen. Historierne sluttede altid med, at projektet skulle redde hele kommunen og skaffe masser af nye borgere, gøre midtbyen grøn ved at forflytte biler ud på skole- og villaveje og redde midtbyen fra stormflod i år 2100. Byrådet fik også at vide, at der ikke fandtes alternativer, og at flodbyen og Klimabroen på alle måder hænger sammen og ikke kan adskilles. Forvaltningen beskrev det som det flotteste kinderæg med hele tre ingredienser i og alle dele af det reneste guld.

Byrådet var så stolte over dets nye klæder, at det ville vise dem frem for byens borgere.

Alle mennesker i byen talte om det prægtige tøj.

Men byens borgere var klogere, så de oprettede nye foreninger med 3378 følgere, og flere kommer til. Borgerne indsendte 185 høringssvar, byrådet fik udleveret 1867 protestunderskrifter, og aldrig før, i hele kommunens historie, havde man haft så mange protester, men lige lidt hjalp det, for forvaltningens tryllespind var så stærkt, at byrådets øjne forblev lukkede og med ører, der ikke ville høre, og derfor fortsatte byrådet med at bruge millioner af kroner på dets nye klæder.

Dagen, hvor klæderne var færdige, gik byrådet i processionen under den dejlige tronhimmel, og det eneste, byrådet hørte, var: "Gud, hvor byrådets nye klæder er mageløse! Hvilket eventyrbillede af Flodbyen Randers med den flotteste klimabro, der er på klæderne! Hvor tøjet sidder velsignet!". Ingen ville lade sig mærke med, at de intet så. Ingen borgere turde sige sandheden, for så ville de jo blive til grin eller været meget dumme. Nu havde byrådet jo så desværre ikke mødt det lille barn endnu. Det lille barn, hvis sjæl og uskyld altid fortæller sandheden, og denne uskyld er det eneste, der kan ophæve forvaltningens tryllespind ved at sige: "Men byrådet har jo ikke nogle klæder på".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers HK

Agesen og Mejlvang efter to point i vestjysk drama: - Havde det været for ti år siden, var jeg gået fuldstændig amok

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Randers FC

Efter fire års AGF-samarbejde: Favrskov-klub vender tilbage til Randers FC's klubfællesskab

Annonce