Annonce
Navne

Kendt århusiansk ansigt får nyt job

Nu skal du høre på Morten Bruuns kommentarer, når du skal se landskampfodbold på TV2. Arkivfoto: Bo Amstrup/Scanpix
Århusianeren Morten Bruun, der er en af landets mest anerkendte og for almindelige mennesker mest forståelige fodboldeksperter, skifter til TV 2 Sporten.

AARHUS: Han er altid at finde på Århus Stadion, når AGF's superligahold spiller. Når han altså ikke lige kommenterer en fodboldkamp på tv et andet sted i Danmark eller Europa.

Morten Bruun har nemlig den opfattelse, at vi skal støtte de lokale fodboldhold i de byer, vi bor og hører til. Det står højbjergenseren ved og derfor tager han turen gennem skoven, når De Hvieee spiller, selv om han egentlig er Mr. SIF og Silkeborg i fodboldmæssig forstand, hvor han har klubrekorden for fleste kampe.

Det er nu ikke altid, den journalistuddannede forfatter og eks-prof fodboldspiller har tid til AGF og Århus Stadion. For han er en efterspurgt og travl fodboldkommentator.

Annonce

Nu har den på banen defensivt orienterede århusianer med en offensiv og altid positiv indgang til sit kommentatorjob fået - nyt job. Han skifter fra kanalen Discovery til TV 2, der i år får det danske fodboldlandshold tilbage på programfladen.

Fra 1. februar bliver Morten Bruun fodboldekspert og -analytiker på TV 2, hvor han blandt andet skal følge fodboldlandsholdet. Han er en af Danmarks dygtigste og mest respekterede fodboldkommentatorer, den 56-årigefodbold-analytiker, der også har adskillige bestsellere om fodbold på sit CV. Det er på TV 2s kanaler, TV 2 PLAY og TV2.DK, at han vil gøre sig.

Flere stærke navne

TV 2 har i øvrigt oprustet totalt på sportsfronten med navne som Carsten Werge og Camilla Martin, der er blevet ansat på det seneste. Morten Bruun bliver fast mand på TV 2s ugentlige fodboldtransmissioner – fra Europa League og Conference League til Serie A og LaLiga. Morten Bruun har tidligere kommenteret på DR 1, hvortil han var "udlånt". Det er slut nu.

- 2022 er også året, hvor Danmarks herrelandshold i fodbold kommer tilbage på TV 2s kanaler, og her bliver Morten Bruun ligeledes en central person i vores fodbolddækning. For TV 2 er målet, at landsholdet skal samle danskerne og være relevante – også når holdet ikke spiller. Og jeg er sikker på, at Mortens bidrag både vil løfte vores tv- og digitale dækning, siger Kristian Hyldgaard, kanalchef for TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X.

Morten Bruun, der har erfaring som professionel fodboldspiller i Silkeborg IF, og han fik 11 kampe på landsholdet, var også med under EM-triumfen i Sverige i 1992.

Han har været Superligatræner i Silkeborg og Sønderjyske, og siden 2000 har Morten Bruun været fodboldekspert og -analytiker hos DR og især Discovery.

Morten Bruun er uddannet journalist, har været pressechef i Silkeborg IF og skrevet flere fodboldbøger, senest "Kampdag" om de danske klubhold. Han har i sit voksenliv altid boet i Aarhus.

Jeg ser frem til at blive en del af fodbolddækningen på TV 2. I vores land er der ikke noget, der samler os mere end fodboldlandsholdet. Sommeren 2021 var jo nærmest en åbenbaring for mange danskeres forhold til fodbold og landsholdet, og jeg glæder mig til at være med på landsholdets fortsatte rejse

Morten Bruun

- I 2020 modtog Morten Bruun prisen for årets "Årets Digitale Hit" af Danske Sportsjournalister for sin hyldest til fodbolden og forenings-Danmark med hashtagget #herermitstadion, som opfordrede danskerne til at dele et billede af deres lokale stadion og en tilhørende historie. Det er endnu et godt billede på Mortens brede formidlingsevne, dedikation og hjerte i fodbolden, siger Kristian Hyldgaard.

Annonce

Erfaring med store slutrunder

Morten Bruun har i de seneste mange år fulgt og kommenteret de bedste danske fodboldklubber og Danmarks fodboldlandshold. Han har kommenteret flere EM- og VM-slutrunderne, senest i 2021, hvor han kommenterede Danmarks kampe. Morten Bruun har kommenteret 30 af Danmarks A-landskampe.

Fra juni 2022 – hvor Danmark deltager i UEFA Nations League – og seks år frem har TV 2 rettighederne til fodboldlandsholdet, ligesom TV 2 sammen med DR har rettighederne til VM-slutrunderne i 2022 og 2026 samt EM-slutrunderne i 2024 og 2028.

- Jeg ser frem til at blive en del af fodbolddækningen på TV 2. I vores land er der ikke noget, der samler os mere end fodboldlandsholdet. Sommeren 2021 var jo nærmest en åbenbaring for mange danskeres forhold til fodbold og landsholdet, og jeg glæder mig til at være med på landsholdets fortsatte rejse, siger Morten Bruun.

- TV 2s brede udbud af rettigheder har også haft betydning for mit valg. De danske hold i de europæiske turneringer er klubfodboldens mest spændende opgaver, og den spanske liga er jo min gamle kærlighed. Den fulgte jeg tæt i mange år, og hvem vil ikke gerne kommentere Real Madrid og FC Barcelona?

Annonce

Første opgave bliver spansk fodboldbrag

Morten Bruuns første opgave for TV 2 bliver dækningen af LaLiga i weekenden 5.-6. februar, hvor opgøret mellem FC Barcelona og Atlético Madrid kommer på skærmen, skriver TV 2.

Bruun deltager ligeledes i dækningen af de kommende knockout-kampe i Europa League og Conference League, som fortsætter torsdag 17. februar, og hvor der stadig er tre danske hold med i turneringerne.

Annonce
Randers For abonnenter

Forrygende travlt trods corona: Ny-ombygget restaurant i Randers har masser at lave

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

For 100 år siden vogtede det Niels Ebbesen - nu er det forvist til at ruste i en park: Læsertip om udsigtspunkt afslører mystisk skæbne

Randers For abonnenter

Endnu en myndighed kritiserer specialtilbud: Rod i instrukser, journaler og medicinhåndtering er til fare for patienternes sikkerhed

Randers

Nu kan du snart stå i kø i tørvejr, når du testes - uanset hvordan vejret i øvrigt er

Randers FC For abonnenter

Uvisheden om Randers FC-trænerens fremtid kan ikke blive hængende i luften: Det er tid til afklaring

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Randers For abonnenter

De kan ikke gå - men de kan løbe: Sanne troede ikke, det var en sport for hende, men på under et år kom hun på landsholdet

Alarm 112

27-årig mands mulige mål afsløret i retten: Idrætsskole i landsby syd for Hobro var en af hans 'fantasier'

Sport

Flyvespark sendte Yasmins eventyr til tælling, men Randers-talentet vader i succes, slås på lige fod med drengene og har opfyldt sin store drøm

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Randers

Mandagshøjvande kom i vejen for Pers bådprojekt: Nu håber han, at utæt port bliver lappet, før det for alvor bliver vildt

Randers For abonnenter

De er ikke i gang med at rive det ned - tværtimod: Helt nyt liv på vej i det tidligere Provinsforlaget på Århusvej

Randers

Alvorlige anklager, falske profiler og hundredvis af mails: Svend Brinkmann åbner op om flere års forfølgelse

Annonce