Annonce
forside

Kendte ansigter har fordel i stemmeboksen

Anders Gerner Frost har succes som ejendomsmægler, og i årevis har han været et landskendt ansigt for sine utallige medvirkener i boligprogrammet Hammerslag på DR. Med sit forholdsvis mystartede parti Nytgribskov vil han forsøge at blive borgmester i Gribskov Kommune.

Det er en fordel at være et kendt ansigt, når man skal vælges. Men det kræver hårdt arbejde at blive siddende, siger to kendte byrådsmedlemmer.

Annonce

Der findes som bekendt ingen nemme genveje til succes her i livet.

Alligevel oplevede en række byrådskandidater, der blev valgt i 2013, at de havde en særlig fordel på dagen, hvor vælgerne skulle sætte deres kryds.

De var i forvejen velkendte ansigter og navne uden for politik, og det har formentlig spillet en stor rolle.

Det siger sportsdirektøren Brian Holm, som byttede racercyklens smalle sæde ud med en plads i Frederiksberg Kommunes byråd i 2013.

- Jeg er ret sikker på, at jeg blev valgt ind, fordi jeg var kendt. Mange politikere må kæmpe en kamp for at komme i medierne og blive kendte, siger Brian Holm.

På Frederiksberg blev han kun overgået af sin partiformand, borgmester Jørgen Glenthøj (K), i antallet af personlige stemmer.

Han er ikke den eneste, som har draget fordel af sine hyppige tv-optrædener.

Ved forrige valg fik ejendomsmægler Anders Gerner Frost tredjeflest personlige stemmer af alle i Gribskov Kommune - kun overgået af en forhenværende borgmester og den nuværende borgmester, Kim Valentin (V).

Han blev kendt uden for kommunegrænsen for sin medvirken i DR's seerhit "Hammerslag".

- Men genkendeligheden kan lige så vel skyldes, at folk kender mig som lokal ejendomsmægler og ikke kun ham fra tv, siger Anders Gerner Frost.

Kendte mennesker har den fordel, at de har en troværdighed i vælgernes øjne fra en anden sammenhæng end politik.

Det kan de ofte udnytte i stemmeboksen, forklarer Johannes Andersen, som er lektor på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet.

Det er især en fordel ved et kommunalvalg, som der er mindre interesse om end et folketingsvalg, mener han.

- Hvis et parti kan præsentere et kendt ansigt, kan man ofte fange de vælgere, som interesserer sig forholdsvis lidt for kommunalpolitik, men gerne vil finde en kandidat at stemme personligt på fra det parti, vælgeren normalt sætter sit kryds ved, siger Johannes Andersen.

Brian Holm og Anders Gerner Frost går efter at blive genvalgt ved kommunalvalget 21. november.

Anders Gerner Frost er sågar sit partis borgmesterkandidat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce