Annonce
Navne

Kendte personligheder har bakket Bifrost op

På billedet her ses professor Bjørn Nørgaard, da han åbnede den nævnte udstilling på Skagen Odde Naturcenter. Foto: Kunstskolen Bifrost
Jakob Haugaard og Bjørn Nørgaard er et par af dem.

At der lokalt er opbakning til Kunstskolen Bifrost med hjemsted på J. V. Martins Plads, er dokumenteret gennem talrige avisartikler. Men som bebudet i artiklen om nu afgående lærer Lisbeth Langkjær er der i høj grad også personligheder uden for skolens egen kreds, der gennem årene har støttet kunstskolen.

Lokalt nævner Lisbeth Langkjær ikke mindst Claus Ørsted, der altid har taget godt imod kunstskolens elever i Galleri Cykelbørsen. Også Knud Erik Andersen, formand for skolens støtteforening, har været en værdifuld samarbejdspartner.

Desuden Jonna Tygesen, randrusianeren bag Skagen Bamsemuseum. Hun har bistået ved talrige ture for elever fra Bifrost, som også på den måde har haft lejlighed til at studere andre steder i Skagen med kunst. Elever fra Bifrost har også haft nogle af deres værker udstillet på Skagen Odde Naturcenter.

Annonce

Og det var den internationalt anerkendte billedhugger Bjørn Nørgaard, der på Skagen Odde Naturcenter åbnede en 20-års jubilæumsudstilling med udstillede værker fra Bifrost.

Samme Bjørn Nørgaard var censor, da der skulle udvælges billeder af værker fra Bifrost til et katalog, som blev udgivet i forbindelse med en udstilling på Silkeborg Bad. Den blev holdt sammen med tre andre kunstskoler, som Bifrost arbejder sammen med.

Senest, faktisk i en endnu ikke udgivet bog af Per Kjærsgaard Jensen (sammen med Lisbeth Langkjær med i Bifrost helt fra begyndelsen) har Bjørn Nørgaard skrevet et kapitel, formet som en hyldest til Bifrost i anledning af 25-års jubilæet.

Det hedder afslutningsvis således:

-  Et kvart århundrede er dog noget. Måtte det blive til et helt og mere til. Tillykke til dem, der var, dem, der er, og dem, der kommer.

Jakob Haugaard

Jakob Haugaard har Bifrost også haft glæde af ved flere lejligheder. Således åbnede han beredvilligt en udstilling i Musikhuset i Aarhus for Bifrost.

- Da han (Jakob Haugaard, red.) i 2010 fik Tribiniprisen, skulle han vælge en gruppe, som han kunne glæde ved at tilbringe en dag sammen med ham på Bakken. Og da han valgte Bifrost, blev alle selvfølgelig meget beærede og fik en uforglemmelig dag, fortæller Lisbeth Langkjær.

Her er Jakob Haugaard sammen med to elever fra Bifrost, Judith Damgaard Nielsen og Hella Gjermandsen. Foto: Kunstskolen Bifrost

Som det løbende en beskrevet, udstiller Bifrost mange steder, både i Danmark og i udlandet, således lige nu på Kaarisilta Biennalen i den finske hovedstad Helsinki.

Den slags kunst, som eleverne ved Bifrost arbejder med, hedder international Outsider Art. Under det navn har Bifrost-eleverne udstillet i blandt andet Tyskland, Skotland, Finland, Japan og New York, USA. Sågar på Louvre i Paris.

Apropos New York glæder Lisbeth Langkjær sig til at få mere tid til at være på ARAS Archive, på dansk Arkiv for Forskning i Arketypisk Symbolisme, som er en del af Jungstudiet på Manhattan i den amerikanske storby. Det er her, hun søger inspiration til sit virke som bronzekunstner, og det er som omtalt også i New York, hun studerer tag- og byhaver. På ARAS havde Lisbeth Langkjær i 2011 en mindre udstilling af sine bronzeskulpturer.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Navne

25 års jubilæum: Arkivets materiale er der for at blive brugt

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Annonce