Annonce
Debat

Kernevelfærd som nytårsforsæt

Annonce

Læserbrev: Lige nu oplever vi forandringer, som kræver, at vi omstiller os. Mange brancher lider – særligt de små og mellemstore virksomheder. Og dem, som arbejder med mennesker, viser, hvor vigtige de er for vores alles velbefindende. I virkeligheden får vi øjnene op for vores kernevelfærd, – hvor den virker, og hvor der er plads til forbedringer. Forbedringer er noget, som optager mig, hvilket er en naturlig refleksion, når jeg gerne vil være en del af det nye byråd til november 2021 i Mariagerfjord.

Befolkningstilvækst er ikke sexet, men det er afgørende, at flere flytter hertil og bidrager til det fællesskab og fundament, der allerede eksisterer. Os, som bor her, bidrager nemlig med skatteindtægter og afgifter. Antallet af borgere i kommunen er derfor med til at finansiere og definere vores kernevelfærd.

”Mariagerfjord Kommune skal være et attraktivt sted at bo, leve og arbejde. Målet er en stabil befolkningsudvikling med en positiv nettotilflytning i kommunen samlet set.” Det formuleres i Mariagerfjord 2020 - en oversigt med strategier for kommunen. De fleste erhvervsdrivende ved, at markedsføring er relevant i forhold til at sælge produkter eller ydelser. Vores kommune er også en virksomhed, som bør skildre med god ’kundeservice’, ’udbuddet af produkter og muligheder’ samt demografiske fordele og kerneydelser. I selv samme strategi viser prognosen, at vi skal vokse med cirka 400 borgere frem mod 2029.

Vi skal øge ambitionsniveauet – også af hensyn til vores små skoler, hvis vores områder skal udvikles og ikke afvikles.

En mærkesag: Mariagerfjord skal have en bosætningskonsulent.

Vi skal være proaktive og fortælle de gode historier om vores sted: de gode skoler, de aktive landsbyer, vores gode foreningsliv, naturen, de alternative boformer såsom husbåde og bofællesskaber (for det skal vi da også turde satse på) og vores nærtliggende kommende supersygehus – blot for at nævne noget, der kan trække nye til.

Vi skal have én, der ejer indgående viden og begejstring for vores områder, og som kan agere bindeled mellem kommunen, arbejdspladser og foreningslivet.

Hvordan skal vi øge mængden af tilflyttere, hvis vi ikke har en, som står i front med de gode historier? Flere kommuner har allerede en bosætningskonsulent, - det skal Mariagerfjord også have.

Øget bosætning skal sikre vores fremtidige kernevelfærd.


Vi skal øge ambitionsniveauet – også af hensyn til vores små skoler, hvis vores områder skal udvikles og ikke afvikles.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Michael Aastrup forsvarer sig efter Dubai-tur med kæresten: - Rejsen var arbejdsmæssigt relevant

Randers FC For abonnenter

Minut for minut: Ungt Randers FC-hold spillede uafgjort i Kolding

Randers

Falske bank- og NemID-folk svindlede ældre kvinder: - En person fra Kina har forsøgt at hæve 20.000 kroner

Annonce