Annonce
Randers

Kerry blev afvist i Storegade: Nu vurderer jurister, om det var racisme

Kerry Chimwiza Sachi oplevede i juli at blive afvist i døren på Zwei Grosse Bier Bar i Storegade - angiveligt på grund af sin hudfarve. Nu er jurister i gang med at vurdere, om der er grundlag for at rejse en racismesag mod baren. Foto: Annelene Petersen
Efterforskningen er slut, men det er endnu ikke afgjort, om der bliver rejst tiltale mod Zwei Grosse Bier Bar for racisme, efter at Kerry Chimwiza Sachi blev afvist ved døren.
Annonce

Randers: I juli kunne du her i avisen læse, at politiet var i gang med at undersøge en sag fra Storegade i Randers, hvor Zwei Grosse Bier Bar var blevet anmeldt for racisme efter at have afvist en sort mand i døren.

Nu er efterforskningen af den sag afsluttet, og det er nu op til politiets jurister at vurdere, om der er grundlag for at rejse en racismesag mod baren.

- Vi har foretaget en række undersøgelser og afhøringer, og har nu afsluttet efterforskningen. Nu er sagen givet videre til vores jurister, som skal vurdere, om der er sket noget kriminelt, fortæller Jakob Christiansen, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi.

Det er endnu ikke muligt at sige noget om, hvornår juristerne er klar med en afgørelse af, om sagen skal fortsætte i retten, eller om den skal lukkes.

Annonce

Afvist i døren

Sagen drejer sig om Kerry Chimwiza Sachi, der lørdag 20. juli 2020 havde taget turen fra sit hjem i Aarhus til Randers for - for første gang - at tage på en bytur i Storegade med en kammerat og to veninder.

Efter at have besøgt et par forskellige barer i gaden, fortsatte vennegruppen til Zwei Grosse Bier Bar, hvor aftenen fik en brat ende.

Her blev Kerry Chimwiza Sachi nemlig afvist i døren, og han fortæller selv, at afvisningen blev begrundet med, at "sorte ikke er velkomne på Zwei Grosse Bier Bar".

Direktøren for Zwei Grosse Bier Bar-kæden bekræftede efterfølgende, at Kerry var blevet afvist den pågældende aften, men nægtede at det skulle være på grund af hans hudfarve.

Siden da har sagen ligget hos politiets efterforskere, og nu er det altså op til juristerne at vurdere, om der er grundlag for at rejse en racismesag eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Se kampens højdepunkter: Randers FC smider derbysejr og førsteplads

Randers FC For abonnenter

Klar til lokalbrag? Stærk statistik, rødglødende Riis og bud på de 11 udvalgte derby-krigere

Annonce