Annonce
Randers

Ketty Skovgaard på 87 år: - Jeg er så glad for at bo her på friplejehjemmet

Den røde snor hos Randers Friplejehjem blev klippet. Det tog beboeren Ketty Skovgaard (sidende) sig af sammen med formanden for støtteforeningen, Karin Palmqvist og formanden for bestyrelsen, Flemming Østergaard. Foto: Anne Myrup Pedersen
Interessen er overvældende og kommer hver gang bag på ledelsen, når Randers Friplejehjem holder åbent hus. - Vi er glade for at folk kigger ind, men det er helt vildt, siger formanden Flemming Østergaard, da flere hundrede gæster tog på plejehjem lørdag for en stund.

Randers: Gæsterne stod helt ud på fliserne foran bygningen, da Randers Friplejehjem blev officielt indviet lørdag eftermiddag. Alle siddepladser inde var forlængst optaget og det var gulvpladsen også, for her stod folk op og lyttede, mens talerne blev holdt.

- Det er helt fantastisk, så mange der kommer sådan en dag, og vi er meget glade for besøget. Da vi holdt åbent hus under byggeriet var der 200 gæster, og i dag er der vist endnu flere, lød det fra formand for bestyrelsen bag Randers Friplejehjem, Flemming Østergaard, på festdagen, hvor den røde snor blev klippet. Det tog blandt formanden sig af, sammen med formanden for støtteforeningen af friplejehjemmet, Karin Palmqvist, og så beboeren Ketty Skovgaard på 87 år, der har boet her siden plejehjemmet åbnede 17. august.

Talerne var mange, og alle takkede medarbejdere, ledelse, støtteforening, håndværkere, ja, alle, der har haft en finger med i at få det splinternye plejehjem op at stå og i gang.

Der blev sunget, råbt hurra og spist kage og drukket kaffe.

Og de nyindrettede lokaler og beboernes egne hjem blev behørigt besigtiget.

Annonce
Lederen af Randers Friplejehjem, Birte Stræde Simonsen, viser de populære geder frem. Hun har haft forrygende travlt op til den officielle åbning med at få det hele op at køre. Foto: Anne Myrup Pedersen

Alle er søde og rare

En af dem, der er yderst tilfreds, er 87-årige Ketty Skovgaard. Hun er flyttet fra eget hjem i Mellerup til en lys lejlighed i plejehjemmet.

- Jeg er så glad for at være her. Det har jeg været siden dag et. Alle er søde og rare, vi bliver passet og plejet fint og maden er god, lyder det fra Ketty Skovgaard.

- Har det ikke været en stor omvæltning at komme fra dit eget hjem og hertil? Det hører man jo tit, at det er at flytte på plejehjem?

- Nej, det har det ikke, Det er gået så fint, og jeg fik venner her med det samme, siger Ketty Skovgaard, der stikker i et grin ved næste spørgsmål:

- Er du betalt for at sige det her?

- Nej, nej, jeg er virkelig bare så glad for at bo her, lyder det fra den ældre dame, der, ifølge sin datter, hun er her nemlig i dag i anledningen af indvielsen, altid har været positiv af sind.

Også formanden Flemming Østergaard, der overhører samtalen, griner.

- Folk er glade for at bo her, bekræfter han.

17 beboere er flyttet ind

Avisen får et kig ind i Ketty Skovgaards hjem, hvor lokalerne og møblerne er lyse, billeder af børnebørn og oldebørn er kommet op at hænge på væggen, men der mangler at blive sat lamper op, og Ketty Skovgaard vil også have sig en otiumstol foran det væghængte tv, så kan hun nemlig også nyde udsigten ud over haven. Så de sidste ting er ikke helt på plads endnu.

Der er flyttet 17 beboere ind, og på mandag kommer der yderligere fem.

Flemming Østergaard vil ikke blande sig i den aktuelle politiske debat, hvor Randers Byråd har lagt op til at et plejecenter skal lukke i kommunen. Til dels, fordi der er kommet 24 nye pladser med Randers Friplejehjem.

- Er det et skår i glæden over at I lige er åbnet, at der nu skal lukkes et andet plejehjem?

- Det er klart, at det ærgrer os. Men omvendt, der skulle spares på området uanset om Randers Friplejehjem var her eller ej. Jeg håber bare, for de ældre beboeres skyld, at politikerne finder en god løsning, og mere vil jeg ikke sige om den sag, siger Flemming Østergaard.

Ketty Skovgaaard fra Mellerup er en yderst tilfreds beboer på det nye plejehjem. Hun har følt sig godt hjemme fra dag et på stedet. Foto: Anne Myrup Pedersen

Sø og bjerggeder

Plejehjemmet præsenterede sig fra sin fine side i solen lørdag. Der er anlagt en sø med vandfald foran bygningen, bjerggederne er kommet og plager om opmærksomhed og giver liv i haven, et drivhus er blevet sat op og det hele er ved at tage form.

Alt er nyt og funktionelt i plejehjemmet med den kristne tilgang, og indretningen i fælleslokalerne er sket med både nyt og genbrug, så det bærer præg af et rigtigt hjem og ikke en institution.

Atter engang lader vi Ketty Skovgaard få ordet, for det er jo hende, der bor der.

- Det hele er dejligt her, jeg er så glad for, at det var herhen jeg kom, siger hun, inden et stykke kage og kaffen kalder.

Flemming Østergaard, formand for bestyrelsen bag Randers Friplejehjem, var overvældet over de mange gæsgter lørdag. Foto: Anne Myrup Pedersen
Der blev budt på lidt til ganen og maven, da Randers Friplejehjem slog dørene op. Foto: Anne Myrup Pedersen
Både små og store var med til den officielle indvielse. Foto: Anne Myrup Pedersen
Der blev sunget flere fællessange ved indvielsen. Foto: Anne Myrup Pedersen
Hyggesnakken gik omkring bordene. Foto: Anne Myrup Pedersen
Indvielsen var et tilløbsstykke. Foto: Anne Myrup Pedersen
Udenomsarealerne ved plejehjemmet er også ved at komme i orden. Foto: Anne Myrup Pedersen
Randers FriplejehjemFoto: Anne Myrup Pedersen
Randers FriplejehjemFoto: Anne Myrup Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Confac vil have sunde medarbejdere: Slut med kage og brun sovs - salat og motion på menuen

Randers FC

Sportsdirektør er træt af udsat lokalbrag: - Mest realistisk, at vi finder en dato i marts

Annonce