Annonce
Østjylland

Kig ind i et lukket Djurs Sommerland og få forsmag på nyt Dinosaurland: Forlystelsespark tror på rekordbesøg med halloween-gæster

Rutsjebanen T-Rex Family Coaster står efter planen klar til brug, når Djurs Sommerland åbner til sæsonen 2022 og kommer ud over sus i maven også til at give muligheden for at se ud over Dinosaurland og de 25 mekaniske monstre, der fylder temalandet, forklarer Henrik B. Nielsen. Foto: Søren Ladefoged
Fra på lørdag slår Djurs Sommerland dørene op til Magisk Halloween, der over årene er blevet en stor besøgssucces. Parken er i fuld sving med at pynte op med spindelvæv, skeletter og 30.000 fynske græskar og har inviteret Avisen indenfor til forberedelserne af uhyggens højtid – og et smugkig ind i parkens nye temaområde.

Nimtofte: 30.000 fynske græskar fylder godt i landskabet, når man i disse dage bevæger sig rundt i Djurs Sommerland. Overalt springer det orange blikfang i øjnene, spindelvæv og store, lodne edderkopper pryder forlystelser og bygninger, mens der står skeletter i Westernland fuldt udklædte med poncho, fu manchu-skæg og sombrero på.

Henrik B. Nielsen, direktør for Djurs Sommerland, viser rundt i en lukket park, der dog alligevel summer af liv. Omkring 100 medarbejdere, håndværkere og designere er ved at gøre parken køreklar til et indtog i uhyggens højtid, når dørene åbner til Magisk Halloween i efterårsferien.

- Selvfølgelig er forlystelserne noget af det, der trækker, men det giver bare oplevelsen et ekstra lag, når vi laver halloween-tema, forklarer han.

Annonce
Det er 12. gang, Djurs Sommerland slår dørene op til Magisk Halloween. Uden for sæsonen er der normalt omkring 50 fastansatte i Djurs Sommerland, men i ugerne op til åbningen går der 100 mand og pynter op, mens der er kaldt 3-400 medarbejdere ind i efterårsferien. Foto: Søren Ladefoged.

Han har i dag åbnet dørene til Djurs Sommerland for at give avisens læsere et smugkig på det nye Dinosaurland, der åbner næste år, og et kig ind i forberedelserne bag årets Magiske Halloween. For 12. gang slår Djurs Sommerland dørene op til halloween-fest i ferien, og det er kun blevet mere populært blandt familier, børn og voksne, forklarer direktøren.

- Da vi startede havde vi omkring 25.000 besøgende, nu er det tættere på de 90.000.

Med et foreløbigt besøgstal på 715.000 vil en efterårsferie efter planerne derfor sende 2021 op blandt parkens rekordår med over 800.000 gæster.

Skelletter, spindelvæv og edderkopper bliver i de sidste dage frem mod åbningen hængt op på forlystelser, køssytemer og rundt om i parken. I øjeblikket går 100 mand rundt og pynter op til Magisk Halloween. Foto: Søren Ladefoged

På vej ned mod Dinosaurland stopper Henrik B. Nielsen ved den ene af de to attraktioner, der bygges op fra bunden til hver Magisk Halloween - parkens 'haunted houses' Hekseskolen og Græskarfabrikken. Spøgelseshuse, der er ved at få de sidste justeringer inden åbning, og som i højere grad byder på spænding og interaktion for børnene end blodstænk, skrig og chok, forklarer direktøren.

Senere kommer vi forbi en labyrint lavet af halmballer.

- Den tager cirka lige så mange gæster som en rutsjebane til flere millioner. Man kan lave sjov og underholdning i både større og mindre skala, siger han.

Nyt Dinosaurland tager form

I det område, hvor der tidligere var et junglelandskab, Jungle Safari i bananbåde, er der nu afskærmet med rækværk. "Udgravning startet. Åbner igen i 2022" står der på et skilt. Herinde bag rækværket er Djurs Sommerland i fuld gang med at etablere et helt nyt tema-område i parken, Dinosaurland.

Et projekt, parken har investeret 100 mio. kr. i, forklarer administrerende direktør Henrik B. Nielsen, inden han viser vej ind på byggepladsen. Dinosaurland bliver åbnet i etaper, forklarer han, og den første etape åbner næste år - blandt andet med en kæmpe legeplads, hvor der udgraves dinosaurer.

- Når man er i Djurs Sommerland, skal det hele ikke være mekanisk. Vi vil også gerne skabe noget, hvor man selv tager del i underholdningen, siger Henrik B. Nielsen.

Herudover kommer første etape også til at præsentere to nye forlystelser: T-Rex Family Coaster-rutsjebanen og Dino Expedition, hvor sidstnævnte leder tankerne hen på en af parkens klassikere, Jungle Safari.

I den kommer familier til at kunne nyde en stille og rolig jeep-tur rundt i den nye parkdel, hvor de blandt andet vil møde 25 amerikanske, mekaniske og uhyre levende dinosaurer i parken, som ud over én på opleveren også kan gøre de besøgende klogere på fortidens bæster.

- Det var det, der virkede med Jungle Safari. At det var stille og roligt, man kunne sidde der med familien, og der var en spændende historiefortælling.

T-Rex Family Coasteren får en smule mere fart over feltet, men er stadig en familie-rutsjebane, forklarer direktøren. Og fra den kan man få et særligt overblik ud over parkens og den mekaniske monstre. Temaet med dinosaurer er langt fra tilfældigt valgt

- Vi kan bare se, at dinosaurer er noget af det, der tænder folk. Det er virkelig populært. Dem, vi har fået fra Texas, er virkelig livagtige.

Den 8 meter høje mekaniske T-Rex, der kommer til at pryde Dinosaurland er ankommet og har sammen med de andre dinosaurer i parken rejst omkring 8.000 km fra fabrikanten i Texas til Nimtofte. - Dem, vi har fået, er virkelig livagtige, siger Henrik B. Nielsen. Foto: Djurs Sommerland
Annonce

Rollercoaster Tycoon er det fedeste job

Henrik B. Nielsen har som administrerende direktør ansvaret for at udvikle parken, og det er ham, der er med til at vurdere, hvilke forlystelser og rutsjebaner, der skal pryde den. For mange - især dem af os, der har spillet Rollercoaster Tycoon-spillene op gennem 00'erne. Det har Henrik B. Nielsen også selv spillet, og han lægger heller ikke skjul på, at det er et ret fedt job at styre en forlystelsespark, som han har gjort det i 26 år efterhånden.

- Det fede ved det her job er, at det handler om at gøre andre mennesker glade. Men det er da lidt ekstra fedt, at det også indebærer at tage ud og lade sig inspirere af parker og forlystelser.

Køber man færdige rutsjebaner som i spillet?

- Det er ikke en hyldevare, nej. Den (T-Rex-rutsjebanen, red.) er layoutet specifikt til Djurs Sommerland. De kom med ét udspil, og vi ville gerne have den mere dynamisk og lidt mere som en 'thrill-ride', og så kan man præge projekterne på den måde, siger Henrik B. Nielsen.

Arbejdet inde bag rækværket er i fuld gang, og den første af de to nye rutsjebaner, T-Rex Family Coaster, er færdigbygget. Nu mangler der at blive installeret vogne og bygget stationsbygning. Foto: Søren Ladefoged.

Magisk Halloween i Djurs Sommerland kan opleves fra lørdag den 16. oktober og frem til og med søndag den 24. oktober. På lørdage og søndage lukker parken med et fyrværkerishow over Piratland omkring kl. 18.30.

Dinosaurland står efter planen helt færdigt i 2023-24 med seks nye forlystelser, men første fase med legeland og to nye forlystelser åbner efter planen til næste sæson.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Status på skader og bud på opstillingen til kampen om Østjylland: Profiler vender tilbage mod rivalerne

Randers FC For abonnenter

Odey-aftale er øverst på sportsdirektørens to do-liste: Klubberne er enige – nu skal den 23-årige målmaskine og hans agent overbevises

Randers

Få overblikket og bliv klædt på til byrådsvalget: Hvem vil gøre Randers grønnest?

Randers

Randers Julehjælp søger samarbejdspartnere: Hjælp med at give trængte randrusianske familier en god jul

Randers

Pludselig smadrede bils forrude på motorvejen: Politiet efterforsker muligt stenkast fra bro

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Østjylland For abonnenter

Dorthe fik kørt benene over af en lastbil: Jeg kan huske det hele, men angsten fyldte mere end smerten

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport

Mormor fik Oliver i gang - tre år senere vandt han DM: Nu sigter Randers-talentet efter de internationale mesterskaber

Sport For abonnenter

Kampbanen forvandler Kristrup-keeper til en brølende bjørn: - Jeg tror ikke, at der findes mange seriespillere i Randers, der ikke har været i verbal krig med Jeppe

Norddjurs For abonnenter

Lige lovlig liberal: Østjysk LA-formand snød statskassen for 500.000 kroner

Annonce