Annonce
Østjylland

Kinesisk vindmølleproducent til Grenaa

Envision Energy har udviklet en vindmølle med kun to vinger.

Stærkt netværk og kompetencer får Envision Energy til at rykke ind i lejede lokaler. Arbejde til 6-10 ansatte i første omgang.

Det stærke samarbejde i DJURS Wind Power, de mange kompetencer og den rigtige beliggenhed har ført til at den kinesiske vindmølleproducent Envision Energy fra næste år er finde i Grenaa.

»Vi søgte efter produktionsfaciliteter, og dem er der mange af i landet. Kombinationen af et stærkt netværk mellem kompetente virksomheder og et fokus på at gå nye veje har afgjort beliggenheden, og derfor ser vi frem til at blive en del af det norddjurske erhvervsliv fra første kvartal næste år,« siger direktør Anders Rebsdorf, Envision Energy.

Virksomheden lejer Apro Wind A/S' store hal på 1300 kvadratmeter, beliggende i udkanten af Grenaa, i tæt forbindelse til Grenaa Havn og i umiddelbar nærhed til kommende samarbejdspartnere. Envision Energy etablerer sig her for at understøtte og realisere de vindmølleprojekter, som udviklingsafdelingen i Silkeborg arbejder med. I første omgang med 6-10 mand og med fokus på at få en prototype til testcentret i Østerild i løbet af 2014.

Annonce

Borgmester Jan Petersen,S, ser Envision Energys etablering som endnu et symbol på, at nytænkning, stærke kompetencer og samarbejde mellem forskellige virksomheder, skaber konkrete og effektfulde resultater for erhvervslivet og for Norddjurs Kommune.

»Det er et tegn på at vi, erhvervspolitisk, er en interessant kommune. Vi beviste det med etableringen af Anholt Havmøllepark, og vi gør det igen, når vi med glæde byder Envision Energy velkommen,« siger Jan Petersen.

»Vi forsøger hver dag at gå nye veje og med samspillet i DJURS Wind Power har vi langt flere elementer på paletten. Apro Wind A/S kan sammen med de øvrige virksomheder i netværket være med til at sikre at Envision Energy let, hurtigt og kompetent får en effektiv forretning i Grenaa. Og derved gør vi os attraktive,« siger direktør Esben Schmidt, Apro Wind A/S.

Han fortæller, at det er samspillet med DJURS Wind Power, der har sikret dialogen og forhandlingerne med Envision Energy.

Det forløb gør Kultur- og Udviklingsformand Lars Møller, S, glad: »Det er præcis det, der har været hele grundelementet i det tætte samarbejde mellem DJURS Wind Power og Norddjurs Kommune. Den aktive erhvervspolitik virker«, mener han.

Envision Energy er 100 procent privat, kinesisk ejet og har siden 2010 været etableret i Danmark med den globale udviklingsafdeling i Silkeborg. Udviklingsafdelingen beskæftiger 30 erfarne udviklingsingeniører, der med fokus på det kinesiske marked tænker anderledes, baseret på eksisterende erfaringer.

Således har man udviklet vindmøller uden brug af gear - og møller med kun tovinger. Envision Energy har lange traditioner for nytænkende samarbejder, i spændet mellem risiko og ambitioner. Envision Energy har i Kina produceret møller svarende til mere end 1 GW.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Randers FC For abonnenter

Live: Randers FC giver debut til keeper og starter Ankersen på højre back

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Navne For abonnenter

Når pungen og maven er tom, går man i foodbank i Sct. Clemens Kirke - her kommer alle typer af mennesker efter mad

Randers

2000 kunder i Randers uden internet: Teknikere leder stadig efter kabelfejlen

Østjylland

Grenaa på listen: Regeringen vil bruge fire milliarder på nærhospitaler

Sport

Bitsch har truffet atypisk beslutning i Randers HK: - Ingen tvivl om, at det er til alles bedste

Randers For abonnenter

Drømmer du om en dukkert i det fri? Stor badesø i Randers kan blive en realitet om få år

Alarm 112

Over 100 beredskabsfolk kæmper stadig med 'usædvanlig' storbrand: - Det her er en ekstremt sjælden hændelse

Østjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Randers

Lokal Storegade-kendis lejer endnu en adresse i gaden: Nyt diskotek åbner om få dage - med fri drinksbar

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Randers

Østbro-kandidater på hjemmebane i Harridslev: Tre mandater vil være en succes

Randers FC For abonnenter

Seneste nyt før pokalopgør: Marxen misser møde med barndomsklub - sådan kan Randers FC stille op

Randers

Kom ind i kampen, politikere: Skal vi have nedslidte idrætshaller, hvor det regner ind?

Annonce