Annonce
Randers

Kirken vil også være med i kapløbet om bæredygtighed

Hanna Broadbridge ser gerne, at Randers også viser sig som en by, der tager klimaproblemerne alvorligt og handler derefter. Arkivfoto
Sct. Clemens Kirke inviterer til paneldebat med fokus på FN's 17 Verdensmål i håbet om, at det lokale erhvervsliv, kommunen og kirken kan danne en treenighed til gavn for miljøet og vores jord.
Annonce

Randers: Den danske folkekirke har også klima-ambitioner og vil også være aktiv i forsøget på at indfri de 17 Verdensmål, som FN's medlemslande har forpligtet sig på.

- Der er ikke noget nyt i, at vi arbejder på at gøre kirken grøn og således være bevidste om de produkter, vi bruger i kirken. Det har vi arbejdet med de seneste 15 år. Det er alt fra kaffe over rengøring til kirkegårdens planter, siger Hanna Broadbridge, formand for Sct. Clemens Kirkes Menighedsråd og meget optaget af at forene kræfterne til en endnu større bevidstgørelse af klimaspørgsmålet.

Derfor har hun og menighedsrådet taget initiativ til en paneldebat mandag 27. januar, hvor lokale repræsentanter fra kommune, kirke og erhvervsliv er inviteret som paneldeltager.

- Hvis det her skal batte noget, så er det vigtigt, at vi arbejder sammen. Og jeg ser absolut kirken som en medspiller i hele klimadebatten, siger Hanna Broadbridge, der håber, at paneldebatten vil kaste mere lys over, hvordan der lokalt kan arbejdes videre for at opfylde Verdensmålene. De betyder blandt andet, at CO2-udslippet i 2030 skal være reduceret med 70 procent, målt ud fra 1990-tallet.

Hvis det her skal batte noget, så er det vigtigt, at vi arbejder sammen. Og jeg ser absolut kirken som en medspiller i hele klimadebatten.

Hanna Broadbridge, formand for Sct. Clemens Kirkes menighedsråd

Annonce

En by, der handler

Hun ser gerne, at Randers også viser sig som en by, der tager klimaproblemerne alvorligt og handler derefter.

Selv er hun dybt optaget af emnet, og hun håber, at panel-mødet vil sætte skub i aktiviteterne.

- At nå målene inden 2030 kræver en indsats fra alle hjørner af samfundet. Og det kræver, at visionerne omsættes til handling. Også lokalt. Vi har sociale og miljømæssige udfordringer, der er en afspejling af temaerne i Verdensmålene, siger hun.

Og hun stiller det spørgsmål: Hvad skal der til af kommunale og private tiltag? Hvordan sætter vi gang i partnerskaberne mellem kommune, det private erhvervsliv, lokale NGO'er, kirker og ildsjæle?

Arrangementet indledes med en kort introdution til FN's 17 Verdensmål og deres relevans for Randers. Det sørger Helena Barton for. Hun er partner i det verdensomspændende firma Deloitte, og rådgiver lokalt og globalt om samfundsansvar og bæredygtighed. Og så er hun Hanna Broadbridges datter.

Det er også Barton, der styrer paneldebatten. Den får deltagelse af borgmester Torben Hansen, Brian Andersen, Randers Arkitekten, Jens Enevold Kristensen, direktør i Erhverv Randers og Dorthe Engelbrecht Larsen, præst i Dronningborg Kirke. Desuden deltager en repræsentant fra 3F.

Sct. Clemens Kirkes menighedshus lægger rum til arrangementet.

Debataften

Paneldeltagere:

Torben Hansen, borgmester.

Brian Andersen, Randersarkitekten.

Jens Enevold Kirstensen, direktør, Erhverv Randers.

Dorthe Engelbrecht Larsen, præst, Dronningborg Kirke.

Samt en repræsentant fra 3F.

Ordstyrer er Helena Barton.

Debatten finder sted mandag 27. januar kl. 17-19.

Clemenshuset, Sct. Clemens Kirke.

Tilmelding til kirkekontoret, tlf. 87124110, seneste 23. januar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Politiet nedlægger hotspot i Randers

Randers FC For abonnenter

Kvaliteten har manglet: Marxen har klart fokus til vigtig kamp mod Vejle

Annonce