Annonce
Randers

Kirkens Korshær tænder 6431 lys for Danmarks hjemløse

Kirkens Korshær vil på mandag sætte fokus på landets hjemløse ved at tænde et lys for hver eneste af dem - helt præcist 6431. Genrefoto: Bea Backhaus/Panthermedia/Ritzau Scanpix
Rundt om i landet tænder Kirkens Korshær mandag 11. november 6431 lys i 23 byer - et lys for hver hjemløs i Danmark - for at skabe opmærksomhed om hjemløshed.

Indland: - 6431 hjemløse mennesker i et land som Danmark - det burde vi ikke som samfund acceptere, siger chef for Kirkens Korshær, Helle Christiansen.

Derfor vil Kirkens Korshær mandag 11. november tænde et lys for hvert menneske i Danmark, der ikke har et sted at bo. Det sker i 23 byer rundt om i Danmark, hvor Kirkens Korshær er til stede, og hver dag forsøger at hjælpe Danmarks hjemløse borgere.

- Vi ønsker med lystændingen at vise, hvor mange hjemløse, der er i vores byer rundt om i Danmark, og skabe en bedre forståelse af omfanget. Det gør vi ved, at hver by tænder lys svarende til byens antal hjemløse. Det vil sige, at vi i Aarhus tænder 750 lys, fortæller Niels Bjørnø, regionschef for Kirkens Korshærs sociale arbejde i Østjylland.

Antallet af hjemløse, de 6431, kommer fra VIVE's seneste hjemløsetælling. Hvert andet år foretager VIVE en landsdækkende registrering af hjemløse i Danmark, og i september udkom den seneste kortlægning, som viste at antallet af personer, som lever i hjemløshed, stort set er uændret fra 2017.

Annonce

Presset er stort

- Desværre oplever vi, at behovet for hjælp kun bliver større. De mennesker, vi møder i vores sociale arbejde, får det værre og har behov for helt basal hjælp - mad, tøj, et sted at sove. Vores medarbejdere forsøger at følge med, men der er behov for, at vi som samfund får øjnene op for den menneskelige katastrofe, det er at være hjemløs, siger Helle Christiansen.

Kirkens Korshær har i over 100 år været med til at hjælpe dem, der falder ud af systemet. Det er mennesker, der blandt andet kan kæmpe med psykisk sygdom, misbrug, fattigdom, hjemløshed og ensomhed.

Lysene tændes i Aalborg, Randers, Silkeborg, Aarhus, Herning, Horsens, Vejle, Holstebro, Sønderborg, Esbjerg, Svendborg, Odense, Fredericia, København, Nykøbing Falster, Rødby, Nakskov, Roskilde, Holbæk, Helsingør, Slagelse, Korsør, Skælskør. I Randers finder arrangementet sted på Rådhustorvet mellem klokken 19.00 og 19.30. I Aarhus er det på Bispetorvet i samme tidsrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Randers FC For abonnenter

Kamp om pladserne til lokalbrag: Midtbanekreatør har beholdt selvtilliden over pausen

Randers

Fri adgang til nationale testcentre for corona: I Randers bestemmer lægens vurdering stadig

Annonce