Annonce
Østjylland

Klar til første spadestik til rosenhaven

Roserne bliver plantet dette efterår, så de står blomstrende og klar til havens indvielse ved næste års børnefest. Arkivfoto

Kommunen har sagt ja til, at rosenhaven kan blive etableret på det kommunale areal ved Munkholmanlægget, og dermed kan anlægsarbejdet skydes i gang.

Siden Elrofonden lovede Cittaslow Mariager en donation på knap 500.000 kroner til etablering af en rosenhave, har Cittaslow-rådet trippet for at komme i gang med at anlægge haven. Da Cittaslow havde et ønske om, at haven skulle være placeret på den gamle dyrskueplads ved Munkholmanlægget, som er et areal, der er ejet af Mariagerfjord Kommune, kunne organisationen dog ikke komme videre med rosenplanerne, før kommunens teknik- og miljøudvalg havde godkendt, at arealet kunne bruges til netop det formål. Men nu er den godkendelse på plads.

»Vi har lige fundet ud af, at vores ansøgning om at anvende grunden er godkendt, så nu er vi gået i gang med at kontakte planteskolerne for at høre, hvornår roserne kan blive leveret,« fortæller politiker og Cittaslow-medlem Erik Kirkegaard Mikkelsen og fortsætter:

»Når det er på plads, skal vi have samlet tropperne, så vi kan få roserne plantet, inden frosten går i jorden. Det er derfor vores plan, at vi allerede går i gang i denne måned, og at alle roserne er plantet i løbet af oktober.«

At fylde en 2000 kvadratmeters have med 600-700 forskellige rosensorter er dog en noget krævende opgave, og derfor tager Cittaslow gerne imod hjælp fra byens borgere.

»Udover os i Cittaslow-rådet er jeg sikker på, at vi kan lokke nogle af de gæve mennesker, der arrangerer børnefesten, til at komme og give en hånd med. Men skulle der sidde andre derude, som har lyst til at hjælpe, ville det være rigtig dejligt,« fastslår Erik Kirkegaard Mikkelsen, mens han understreger, at man som frivillig ikke behøver at hjælpe til helt fra start til slut. Hvis man kun kan hjælpe en enkelt dag - eller måske kun et par enkelte timer - er det også helt fint:

»Et lille bidrag gør også en forskel, så man skal ikke holde sig tilbage,« siger han og tilføjer, at alle, der vil give en hjælpende hånd, er velkomne til at kontakte ham.

Selv om teknik- og miljøudvalgets medlemmer tilsyneladende synes godt om idéen med en rosenhave i Rosernes By, er det dog ikke alle dele af Cittaslow-rådets ansøgning, de er lige begejstrede for. I sin ansøgning har Cittaslow nemlig skrevet, at haven bliver etableret og drevet af frivillige, men at det bør være kommunen, der påtager sig det overordnede ansvar for drift og vedligeholdelse, og den opgave vil kommunen ikke love at påtage sig.

»Så længe vi overhovedet kan bevæge os, skal os fra Cittaslow-rådet nok stå for vedligeholdelse af haven. Men på et tidspunkt er vi her jo ikke mere, og så må tiden vise, om det bliver kommunen eller nye frivillige, som overtager opgaven,« lyder det fra Kirkegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC

Genlæs livebloggen: Randers taber 2-0 til AGF i Aarhus

Randers FC For abonnenter

Kontraktudløb til sommer: Status på fremtiden for mål-maskinen Marvin Egho

Annonce