Annonce
Kultur

'Klar til optagelse!': To filmprojekter med Randers i centrum går i gang om lidt

Morten Urup, der bor i Randers, er instruktør på Youtube-serien 'Panik', der netop handler om at komme hjem til baglandet. Serien laves i samarbejde med TV2 Østjylland, og de har tidligere samarbejdet om serien GG Horsens. Arkivfoto: Mads Dalegaard.

Randers: Der er fart over filmfeltet i Randers. Efterfølgeren til den populære ’Hvidstengruppen’ er i fuld gang med optagelserne, og sidst i maj følger to nye filmprojekter trop, når kortfilmen ’Marble’ og komedieserien ’Panik’ også hamrer klaptræet sammen og råber ”Værsgo’!”

Den 26. starter Youtube-serien ’Panik’ optagelser, hvor komiker og tv-vært Victor Lander og Badehotellets Ulla Vejby kan ses i hovedrollerne som Mads og Vicky, der vender hjem til Vickys fødeby Randers. Serien er skrevet af komiker Christian Fuhlendorff, og instrueres af Morten Urup, der til daglig bor i Randers. Serien optager blandt andet i Kristrup, på Randers Teater, Randers Storcenter og Regionshospitalet.

Dagen efter går starten på kortfilmen ’Marble’, der starter optagelser ved Naturcenter Randers, og som også tager til lokationer som Den Blå Bro og den gamle bydel.

Annonce

Begge filmprojekter med Randers i centrum har modtaget støtte fra Den Vestdanske Filmpulje, der arbejder for at få filmprojekter og produktioner fra hovedstaden og ud i landet. Fonden får midler fra staten og fra de 10 medlemskommuner, som Randers Kommune har været en af siden 2014.

- Det er virkelig glædeligt, at produktionsselskaber og filmfolk for alvor har fået øje på Randers som et godt sted at producere film. Fra kommunens side har vi de senere år haft en målrettet strategi om at være en del af Den Vestdanske Filmpulje. Nu kan vi se, at det begynder at give resultater. I fremtiden vil vi være med til i højere grad at være motor for denne udvikling ved også at sikre gode muligheder for, at lokale filmfolk kan netværke, udtaler borgmester Torben Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Ifølge Den Vestdanske Filmpulje er der som minimum støttet seks film og serier i kommunens medlemsperiode, og fire af de projekter er i produktion i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce