Annonce
Randers FC

Pokalreportage: Klasseforskel og historisk øjeblik i revancheopgør

Kasper Høgh jubler efter sin første scoring for førsteholdet i Randers FC. Foto: Søren Gylling
Randers FC fik i den grad vasket tavlen ren efter sidste års pokalfiasko i Kolding med en sejr på 4-0. Der var klasseforskel i opgøret, der også bød på historieskrivning, da Johnny Thomsen endelig fik scoret sit første mål for Randers FC. Også Kasper Høgh og Hammershøy-Mistrati scorede for første gang for førsteholdet.

Randers: Det var pokalfodbold, som det skal være sådan en onsdag aften i Danmark.

Silende regn, fint med folk på lægterne og unge knægte i gang med aftentræningen på en kunststofbane bag Kolding Stadion.

Det var her, at det daværende 2. divisionshold for et år siden sensationelt ekspederede Randers FC ud af pokalturneringen med en sejr på 2-1 efter forlænget spilletid.

Siden har Kolding IF taget turen til toppen af 1. division, hvor de aktuelt ligger på tredjepladsen, og troen på en gentagelse blomstrede inden revancheopgøret i aftes.

- Lad os bare satse på en gentagelse, lød det fra stadionspeakeren i minutterne op til kampen.

Men den drøm slukkede Randers FC eftertrykkeligt med en sejr på 4-0. Faktisk kunne de nemt have vundet endnu en større i en kamp, som de kontrollerede fra start til slut.

Kampen i tal

Pokalturneringen, 2. runde

Kolding IF - Randers FC 0-4 (0-2)

0-1 Vito Hammershøy-Mistrati (1.)

0-2 Søren Zachariassen/selvmål (27.)

0-3 Johnny Thomsen (56.)

0-4 Kasper Høgh (60.)

Randers FC (4-4-2): Jonas Dakir - Johnny Thomsen, Tobias Damsgaard, Erik Marxen, Björn Kopplin (68. Oliver Bundgaard) - André Rømer (63. Tobias Klysner), Vito Hammershøy-Mistrati, Simon Piesinger, Tosin Kehinde - Kasper Høgh (76. Emil Riis), Benjamin Stokke.

Ikke benyttet: Patrik Carlgren, Kevin Conboy, Frederik Lauenborg,Marvin Egho.

Dommer: Mads Kristoffer-Kristoffersen.

Tilskuere: 1.090 på Kolding Stadion

Vitos lynscoring

Allerede efter 51 sekunder lå bolden for første gang i hjemmeholdets net.

Vito Hammershøy-Mistrati tog et langt soloridt og sendte med et perfekt vristspark fra kanten af feltet bolden forbi en chanceløs Kolding-keeper Benjamin Schubert. Det var hans første mål for Randers FC siden skiftet fra Hobro i sommer.

Hammershøy-Mistrati var en af hele syv nye spillere i startopstillingen i forhold til søndagens kamp mod Silkeborg. Kun Erik Marxen, Bjørn Kopplin, André Rømer og Simon Piesinger havde fået genvalg.

Ny frontduo

I front havde cheftræner Thomas Thomasberg valgt Kasper Høgh og Benjamin Stokke, og de burde begge være kommet på måltavlen i første halvleg.

Kasper Høgh var to gange alene igennem i dybdeløb, men afslutningerne savnede kvalitet, og Benjamin Stokke måtte se sit forsøg tage stolpen, da han blev sat op i feltet efter et indlæg.

Men trods de store afbrændere kunne Randers FC alligevel gå til pause foran 2-0. Efter knap en halve time fik de hjælp af Koldings forsvarsspiller Søren Zachariassen, der på den våde bane var uheldig at skubbe bolden i eget mål efter et indlæg fra Andre Rømer på højrekanten.

Kolding kom til et par sporadiske muligheder i første halvleg på omstillinger, men det ikke noget, der for alvor truede Jonas Dakir i Randers FC-målet.

Tosin Kehinde fik chancen fra start på venstrekanten i fraværet af Saba Lobjanidze, der er optaget af landskampe for Georgien. Foto: Søren Gylling

Historiske Thomsen

I de første ti minutter efter pausen tog regnen for alvor til, og Randers FC skulle også lige bruge lidt tid på at finde takterne fra første halvleg.

Men efter 56 minutter vidste man definitivt, at det ikke kunne blive andet end en god aften for Randers FC. Pludselig dumpede bolden ned for fødderne af Johnny Thomsen, som fra omkring 20 meter bragede bolden i målet med venstrebenet.

Dermed fik højre backen endelig scoret for Randers FC i hans kamp nummer 235 for Randers FC. Faktisk skal vi helt tilbage til august 2010 for at finde hans seneste scoring, der blev sat ind for Sønderjyske i en sejr på 2-0 over Horsens.

Randers FC-spillerne i jubel efter Vito Hammershøy-Mistratis åbningsmål. Foto: Søren Gylling

Første mål og debut

Få minutter efter Johnny Thomsens scoring blev der skrevet endnu et kapitel til historiebøgerne i Randers FC, da Kasper Høgh fik scoret sit første seniormål for klubben.

Den 18-årige angriber kom øverst efter et hjørnespark og headede Randers FC på 4-0, og så kunne Randers FC ellers slå autopiloten til og begynde at sætte friske kræfter på banen.

Blandt de tre indskiftere, som blev sendt på banen i den sidste halve time, var Oliver Bundgaard Kristensen, som dermed fik sin debut for Randers FC.

Kampen bød desuden på startdebut til lejesvenden Tosin Kehinde, der spillede fuld tid og efterlod et udmærket indtryk på kanten. Den 21-årige nigerianer fik flere gange vist sit fine antrit og havde også en enkelt afslutning mod mål, som dog blev blokeret i Kolding-forsvaret.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce