Annonce
Randers FC

Se billederne: Klatøjede Randers FC-spillere sluttede festligt døgn med hyldest på rådhuset

Erik Marxen var den eneste spiller, som rørte champagnen på det gamle rådhus, da Randers FC blev hyldet for klubbens anden pokaltitel. Foto: Tobias Nørgård Dupont
Randers FC-spillerne var fredag til hyldest på det gamle rådhus ovenpå torsdagens pokaltriumf. Nattens festligheder havde dog så godt tag i truppen, at det hovedsageligt var Erik Marxen, som førte ordet undervejs i den afdæmpede ceremoni.

Fodbold: Succeser skal fejres, og det må man sige, at Randers FC's pokaltitel er blevet.

Først på stadion med knap 4000 ellevilde randrusianske tilhængere, siden på Cepheus Park med spillertrup, administration og trænerteam, som ud på natten overlod festlighederne til spillerne selv.

Fredag eftermiddag skulle pokalen så fejres i mere officiel forstand, da Randers FC var inviteret til festivitas på byens gamle rådhus. Ad to omgange og uden informationer til omverdenen for at sikre, at alle gældende coronarestriktioner kunne overholdes.

Annonce


Min store drøm på vegne af klubben og spillerne havde været, at vi kunne fylde rådhustorvet med flere tusinde mennesker, så spillerne kunne hænge ud af vinduerne og blive hyldet. Det havde de fortjent. Det er lidt øv, men så må de bare vinde igen næste år.

Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune


Så lettere klatøjet og med solbriller i håret kunne Erik Marxen føre det første hold af meget stille holdkammerater op ad trappen til byrådssalen, hvor der stod champagne, nøddehorn og en erindringsgave i form af en miniaturemodel af rådhuset klar til hver enkelt.

En gave, som Ralf Pedersen og Søren Pedersen ikke var sene til at bemærke allerede var en del af samlingen derhjemme som følge af pokaltriumfen i 2006.

Humøret - eller i hvert fald energiniveauet - var generelt noget højere hos ledere og trænere, der grinende forsøgte at lokke et sluttidspunkt for festen ud af de mere fåmælte spillere. Var det før klokken 4? Eller måske endda klokken 5?

Det kom der aldrig rigtig svar på, inden Torben Hansen (S) indledte sin hyldesttale til holdet.

Del af historien

Borgmesteren understregede, at titlen var en kæmpestor bedrift. Ikke kun på vegne af Randers. Nej, sådan en sejr giver genlyd i hele Østjylland.

- Randers er en by med stolte fodboldtraditioner og legendariske sejre. Nu har vi vundet for femte gang, og I er en del af historien. Det har været en stor oplevelse at følge, og I kan være superstolte af den bedrift, lød det blandt andet fra Torben Hansen, som sluttede talen af med at udbringe en skål.

Samtlige spillere på nær Erik Marxen var hurtigt over vandflaskerne, mens anføreren, borgmesteren, trænerteamet og administrationen slukkede tørsten i champagne.

Trænerteamet og Søren Pedersen var mere i hopla end spillertruppen. Foto: Tobias Nørgård Dupont

Kaptajnen gav da også selv udtryk for, at han - til sin egen overraskelse - var mere frisk end de yngre holdkammerater.

Af den grund var det hovedsageligt forsvarskrumtappen, som førte ordet, da Vito Hammershøy-Mistrati tidligt måtte konstatere, at han var en anelse presset dagen derpå.

Det gav anledning til at vende finalens første scoring. Selvmål eller ej? Sejren over AGF i semifinalen og de forestående kampe i Europa.

Annonce

Afdæmpet hyldest

Mens snakken gik, begyndte blikket hos flere og flere spillere at vandre mod vinduerne. De har nok også hørt historier om, hvordan tidligere pokalvindere er blevet hyldet af fans i tusindtal i bymidten, men den går ikke i en coronatid. Desværre.

- Min store drøm på vegne af klubben og spillerne havde været, at vi kunne fylde rådhustorvet med flere tusinde mennesker, så spillerne kunne hænge ud af vinduerne og blive hyldet. Det havde de fortjent. Det er lidt øv, men så må de bare vinde igen næste år, siger Torben Hansen med et smil.

Familie og venner var dog mødt frem rundt om statuen af Niels Ebbesen, mens velbesøgte fortovscaféer også bidrog til stemningen, da spillerne sluttede ceremonien med at få taget et halvt holdbillede på trappen.

Og om det var klapsalverne fra de fremmødte eller den friske luft, der gjorde udslaget, er ikke til at sige, men smilene blev i hvert fald en tand større hos pokalmestrene anno 2021, mens de stod der på trappen med trofæet i midten.

Randers FC's nykårede pokalmestre måtte forbi rådhuset i to hold, så coronarestriktionerne kunne overholdes. Foto: Jakob Lerche Fotografi
Foto: Jakob Lerche Fotografi
Hyldesten af pokalheltene blev afholdt i smug, så der ikke ville samle sig for store menneskemængder. Flere forbipasserende, venner og familie var dog på pletten, da Randers FC kom ud på rådhustorvet. Foto: Jakob Lerche Fotografi
En enkelt fan sikrede sig autografer fra alle spillere. Foto: Tobias Nørgård Dupont
Randers FC's østrigske duo kom som nogle af de få med medaljerne om halsen til ceremonien. Foto: Tobias Nørgård Dupont
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Annonce