Annonce
Debat

Klimabroen og Byen til Vandet

Annonce

Læserbrev: Klimabroen ville være unødvendig, og trafikken på Randersbro kunne halveres, hvis ellers bilisterne brugte deres bil med omtanke og ikke kørte unødigt. For eksempel hvis det regner lidt. Prøv at tælle 10 biler. I cirka syv af dem er der kun føreren, så det tror da pokker, der er mange biler. Et kørende parcelhus. Det bliver ikke ved med at gå.

Hvorfor skal vi andre cyklister og fodgængere, som ikke vil have eller har bil, finde os i det? Frisk luft er en menneskeret. Har man nogensinde målt luftforureningen for eksempel i Tronholmparken? Vinden kommer mest fra vest her i Randers, og med alle de biler, der passerer Randersbro, må der være meget dårlig luft.

Omkring 30 mennesker dør årligt på grund af bilernes udstødningsgasser.


Hvorfor skal vi andre cyklister og fodgængere, som ikke vil have eller har bil, finde os i det?


Nu vil nogle byrødder til at ødelægge det sidste sted. Østsiden ud mod Randers Fjord, når vinden kommer fra øst, er en dejlig frisk luft fra fjorden. Så bliver der ingen steder, hvor man kan sidde uden at indånde giftgasser. Byg derfor ikke en klimaforværringsbro. Hvor meget CO2 vil der ikke blive udledt i atmosfæren (substitutionseffekten) ved anlægsarbejdet?

Det samme gælder Byen til Vandet-projektet, hvor den sidste rest af miljø og atmosfære ved havnen skal spoleres ligesom i Aarhus. Hvad skal alle de mennesker, syv-otte tusinde mennesker, som måske kommer til at bo dernede, lave i deres fritid? Så bliver der godt nok trafik på Randers Fjord og Gudenå. Og Hornbæk Enge, som efterhånden er det eneste stykke natur i Randers, som også er begyndt at blive slidt.

På en af de bygninger ved havnen, som skal gøre plads til boliger, har nogle ildsjæle sat en ynglekasse op i håb om, at den vandrefalk, som holder til dernede, vil begynde at yngle. Hvor mange af tilhængerne (byrødderne) af Byen til Vandet er klar over dette? Det er bare sådan en lille ting, I ødelægger for mig.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Midttrafik retter ind: Nu kører bussen igen i Helstrup - men kun som midlertidig løsning

Randers FC For abonnenter

Transfervinduet lukker om 14 dage: Nej til Amankwaa, nyt om Kehinde og tro på en god coronahandel

Annonce