Annonce
Randers FC

Klysner endte i kassen, da Randers FC spillede sig sikkert videre

Tobias Klysner jubler over sit mål til 3-0. Kort efter måtte han ned og agere målmand. Foto: Johan Gadegaard
Randers FC spillede sig med en sejr på 3-1 over Holstebro videre blandt de sidste otte i pokalturneringen. Tobias Klysner nåede både at agere målscorer og målmand i opgøret.
Annonce

Fodbold: Den første scoring lod vente på sig, men da den kom på et langskud fra Mathias Nielsen kort før pausen, var der aldrig tvivl om, at Randers FC ville besejre Holstebro Boldklub og spille sig videre blandt de sidste otte i pokalturneringen.

3-1 vandt Randers FC i et opgør, hvor det vestjyske 2. divisionshold gjorde en flot figur, men manglede den sidste klasse og kynisme til at ryste Superligaens aktuelle nummer fem.

Randers FC havde en håndfuld spillere fraværende på grund af skader og covid-19, men stillede stadig med et slagkraftigt hold og kunne desuden glæde sig over, at cheftræner Thomas Thomasberg havde overstået sin coronapause og var tilbage på sidelinjen for at dirigere med tropperne.

Annonce

Graves bænket

Det blev sin sag for Randers FC at skabe de store chancer i første halvleg på en svær græsbane og mod en modstander, der forsvarede sig med fem mand i forsvarskæden.

Simon Graves havde håbet at starte mod sin tidligere klub, men måtte sidde den første time på bænken. Det så ud til at være alt andet end en god idé, da afløseren Mathias Nielsen hurtigt fik raget et gult kort til sig og på en uheldig dag kunne have fået en straffesparkskendelse imod sig, da bolden ramte hans arm i eget felt.

Men Mathias Nielsen slap med skrækken og blev i stedet manden, der kort før pausen skød Randers FC ud af dødvandet. På det tidspunkt havde holdet ikke skabt andet end en bunke hjørnepark og et par mindre chancer.

Annonce

Scoring på langskud

Men pludselig kom åbningen, da Mathias Nielsen kom først på en returbold fra feltet og hamrede kuglen i kassen. Han havde dog også heldet med sig, da skuddet blev rettet af.

Ti minutter efter pausen så kampen ud til at finde sin afgørelse. Et hjørnespark fra Vito Hammershøy-Mistrati endte i en klump af spillere, hvor en Holstebro-forsvarer var uheldig at dirigere bolden i eget net.

Så havde man vel egentlig forventet, at Randers FC ville køre sejren sikkert hjem, men holdet tog for nemt på opgaven i de efterfølgende minutter, hvor Jonas Dakir måtte hive et par halvstore redninger ud af ærmet på skudmuligheder til hjemmeholdet.

Annonce

Klysner på mål

Ti minutter før tid troede Randers FC så igen, at de kunne slå autopiloten til.

Björn Kopplin kom godt over kanten og slog et fladt indlæg til Tobias Klysner, som var på plads midt i feltet og kunne score til 3-0.

Men kort før tid måtte Klysner bytte målscorerrollen ud med en tjans som målmand. Jonas Dakir faldt uheldigt ned efter et indgreb i feltet, og da Randers FC havde brugt deres fem muligheder for at skifte ud, måtte Klysner ned i kassen.

Her gik der ikke mange sekunder, før han måtte plukke bolden ud af nettet. Men det var nu ikke hans skyld. Hjemmeholdets Nicklas Lauridsen tornede bolden op i målhjørnet, og den afslutning ville end ikke Dakir have været i nærheden af.

Randers FC spiller sidste kamp før vinterpausen på søndag, når de ude møder Sønderjyske i Superligaen.

Kampen i tal

Pokalturneringen, 1/8-finale

Holstebro Boldklub - Randers FC 1-3 (0-1)

0-1 Mathias Nielsen (44.)

0-2 selvmål (55.)

0-3 Tobias Klysner (81.)

1-3 Nicklas Lauridsen (88.)

Randers FC: Jonas Dakir – Björn Kopplin, Simon Piesinger (76. Erik Marxen), Mathias Nielsen (60. Simon Graves), Jesper Lauridsen – Tobias Klysner, André Rømer (76. Mads Enggård), Vito Hammershøy-Mistrati, Mathias Greve (82. Karl Leth) – Bassala Sambou, Alhaji Kamara (60. Filip Bundgaard).

Ikke benyttet: Jonas Pilgaard Langballe og Marvin Egho.

Fraværende: Patrik Carlgren, Mikkel Kallesøe, Oliver Bundgaard, Tosin Kehinde, Issah Salou, Nikola Mileusnic.

Dommer: Sandi Putros

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Annonce