Annonce
Randers

Knap 600 forcerede vandmasserne fra Silkeborg til Randers

Lige knap 600 deltagere var med på den 51. Tour de Gudenå i lørdags. Foto: Jakob Lerche

For 51. gang stod der Tour de Gudenå på programmet, og vejret vekslede fra lidt regn til kraftig regn, over blæsevejr til dejligt solskin i Randers for de næsten 600 deltagere.

Annonce

Randers: Flere måtte ufrivilligt i vandet ved Tange Sø, væltet omkuld i kajakkerne af blæsten. Men sikkerhedsbåde var der nok af,og alle m/k kom tilbage i kajakkerne og gennemførte sejladsen, da 597 deltagere lørdag sejlede Tour de Gudenå.

- Det gik godt, og da vi pakkede sammen ved 20-tiden i Randers, talte vi om, at vi kun havde hørt positive tilkendegivelser om touren. Det er da dejligt, lyder det fra formand for Tour de Gudenå og formand for Dansk Kano og Kajak Forbund, Ole Tikjøb.

Han har været med helt fra begyndelsen, for 51 år siden.

- Vi var noget spændte på, hvor mange der ville melde sig til i år, for sidste år var der jo 50. års jubilæum, og så kunne det jo være, at der var færre i år. Men det var helt det samme, lige knap de her 600 deltagere, så vi er meget tilfredse, siger Ole Tikjøb.

Vejret viste tænder, og der var alt lige fra let, til kraftig regn, til blæst og det fineste solskin. Foto: Jakob Lerche
Annonce

Vejret viste tænder

Vejret viste lidt tænder. Ved starten på den længste distance, som foregik fra Silkeborg, var der let regn, det udviklede sig til kraftig regn og megen blæst, da roerne skulle forcere Tange Sø, men i Randers ved afslutningen skinnede solen dejligt.

- Så det endte helt perfekt, og roerne blev varmet godt op til sidst, siger Ole Tikjøb.

I år var der lavet lidt om på pladsen på Justesens Plæne. I stedet for at have ét stort telt var der sat flere mindre telte op.

- Og det gjorde, at der kom flere tilskuere til. Og det var meget mere hyggeligt og intimt, siger Ole Tikjøb.

Arrangørerne er allerede på banen med datoen for næste års Tour de Gudenå. Så folk med lyst til en af de tre distancer, 23 kilometer, 42 kilometer eller 70 kilometer, kan godt krydse lørdag 7. september af i kalenderen.

Vinderne blev fotograferet i flot solskin. Foto: Jakob Lerche
Farvel og tak til Tour de Gudenå 2018. Foto: Jakob Lerche
Blå himmel i Randers. Foto: Jakob Lerche
De små, lette fartøjer var i problemer i blæsten på Tange Sø, hvor flere kæntrede, fortæller formanden for Tour de Gudenå, Ole Tikjøb. Foto: Jakob Lerche
I stedet for ét stort telt på Justesens Plæne var der flere små. Og det lokkede tilskuerne til. Foto: Jakob Lerche
Der var tre distancer - en på 23 kilometer, en på 42 kilometer og en på 70 kilometer. Foto: Jakob Lerche
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Hvilken vej skal kommunen gå når det gælder investeringer i ny infrastruktur? Snart bliver det din tur til at svare på det

Randers For abonnenter

Nye veje, kryds og bro for millioner i Randers i ny stor plan - se de projekter der har betydning for din trafikale hverdag

Randers For abonnenter

12 etager i Sporbyen og syv etager på havnen: Randers rykker opad - og politikerne skal tage stilling

Randers For abonnenter

Bækkestien er fredet - men rundkørslen skal være et lyskryds

Annonce