Annonce
112

Knivdrab ved Haverslev: Nu starter retssagen mod to Randers-rockere

Arkivfoto: Michael Bager
En aften i september sidste år fandt politiet en knivdræbt 35-årig mand, da de blev kaldt ud til et slagsmål på en tankstation ved Haverslev i Nordjylland. På mandag starter retssagen mod de to Satudarah-medlemmer fra Randers, som formodes at have begået drabet. ​

Haverslev/Randers: Der gik tilsyneladende kun ganske kort tid, før politiet havde gjort sig det klart, hvem gerningsmændene var, da betjente onsdag 12. september sidste år fandt en knivdræbt mand på en træterrasse nær tankstationen Circle K ved motorvejsafkørslen i Haverslev.

Allerede tidligt næste morgen gik Nordjyllands Politi nemlig offentligt ud og efterlyste to navngivne Satudarah-rockere fra Randers-egnen, som angiveligt blev enige om at melde sig selv til politiet tre dage senere.

På mandag starter retssagen så mod de to mænd, der nægter sig skyldige i drab. Retssagen strækker sig over otte retsdage og indeholder otte tiltalepunkter om drab, trusler, trusler mod tjenestemand i funktion samt overtrædelse af knivloven og færdselsloven. Forholdene omhandler enten den ene, den anden eller begge mænd i forening. De to Randers-rockere har foreløbig nægtet sig skyldige i sagen og ønskede efter opfordring fra deres forsvarere ikke at udtale sig ved efterårets grundlovsforhør.

Annonce
Mindre end 12 timer efter drabet på en 35-årig mand ved Haverslev, gik Nordjyllands Politi ud og eftersøgte to navngivne randrusianere med billeder hos medier i hele Danmark. Eftersøgningen varede i tre dage, indtil de to mænd valgte at melde sig selv på politistationen i henholdsvis Randers og Aalborg. Nu starter retssagen mod dem i retten i Aalborg. Arkivfoto: Pia Pagaard M. Madsen

Døde af blodtab

I forbindelse med efterårets grundlovsforhøret kom det frem, at den knivdræbte mand, 35-årige Jesper Durhuus fra Hirtshals, døde som følge af omfattende blodtab. Et blodtab der skyldte fatale knivstik i maven og øverst i brystkassen.

Knivstikkene fik han ifølge politiet under et voldsomt slagsmål med de to Saturdah-rockere ved Circle K-tanken på Haverslev-rastepladsen ved E45 nord for Hobro. Meldingen om slagsmålet indgik til politiet klokken 21.28.

Da de to randrusianere var stukket af, slæbte den muskuløse hirtshalsbo sig hårdt såret henover en vej og et grusareal. Efter knap 100 meter faldt han omkuld på en træterrasse på nabogrunden. Her forsøgte Falck-folk at redde hans liv blandt andet med en hjertestarter, men blot 20 minutter efter alarmopkaldet blev han erklæret død af akutlægen.

Stridsmålet er ukendt

Hvad der forårsagede slagsmålet mellem den dræbte og de formodede gerningsmænd vides ikke.

Mens de to randrusianere som nævnt begge er rockere, var den dræbte hverken medlem af en bande eller en rockerklub. Dog var han kendt af politiet og havde relationer til det kriminelle miljø.

Det er imidlertid ikke politiets opfattelse, at forbrydelsen er en del af en rocker- eller bandekonflikt. Men det kan have været en personlig konflikt, der endte i drab, lød meldingen i efteråret.

Retssagen behandles i retten i Aalborg 19., 22., 26., 27. og 28. august samt 4., 5. og 6. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce