Annonce
Syddjurs

Kollaps truer familieejet dyrepark: Dedikeret gæst sætter gang i indsamling

Benny Johansen har i 26 år drevet Munkholm Zoo på Djursland. Nu er corona-krisen ved at slå bunden ud af dyreparkens økonomi, og det får en flittig og dedikeret gæst til at reagere. Han har sat gang i en indsamling af penge. Foto: Annelene Petersen
Ægtepar har i 26 år drevet Munkholm Zoo. Nu er corona-krisen ved at knække dyreparkens økonomi, og det får en flittig gæst til at søsætte en redningsaktion. Han har startet en indsamling, og det udløser dyb taknemmelighed i den lille zoologiske have.

SYDDJURS: Nu bliver jeg simpelthen nødt til at gøre noget.

Sådan tænkte Kim Kamstrup, da han tidligere i denne uge hørte om den økonomiske situation for Munkholm Zoo på Djursland.

Økonomien under den familieejede dyrepark er ved at kollapse på grund af manglende billetindtægter i forbindelse med corona-krisen, og det har fået Kim Kamstrup til at sætte gang i en indsamling af penge til at sikre driften.

Kim Kamstrup er fra Herning. Men han besøger jævnligt Munkholm Zoo ved Balle i selskab med sin kæreste og hendes datter, der begge bor på Djursland.

- Der er en helt særlig stemning og sjæl i Munkholm Zoo. Det er en lille dyrepark, hvor ejerne og personalet giver sig tid til at fortælle og berige gæsterne med unikke oplevelser med dyrene. Den slags små steder er udsatte, når en situation som corona-krisen rammer. Munkholm Zoo har ingen velhavende ejere, offentlige kasser eller fonde i ryggen. Derfor har dyreparken ganske enkelt brug for støtte, understreger Kim Kamstrup.

Annonce

Munkholm Zoo har ingen velhavende ejere, offentlige kasser eller fonde i ryggen. Derfor har dyreparken ganske enkelt brug for støtte.

Kim Kamstrup, initiativtager til indsamling

Varme om hjertet

Munkholm Zoo er Annelise og Benny Johansens livsværk.

I 26 år har de drevet og udviklet dyreparken, der med mere end 400 dyr fordelt på 90 forskellige arter byder på oplevelser for hele familien.

På grund af corona-krisen har Munkholm Zoo endnu ikke åbnet dørene til 2020-sæsonen. Ifølge Benny Johansen lyder det nuværende tab på omkring 600.000 kroner, og det er yderst kritisk for en dyrepark med begrænset økonomi.

- Nu og her ser det ud til, at vi klarer sommeren. Men pengene rækker kun til at holde driften kørende, og der bliver ingen opsparing til efterår og vinter. Den manglende opsparing er katastrofal, idet vi året rundt har væsentlige udgifter til foder og faciliteter til dyrene. Derfor er vi virkelig taknemmelige for, at nogen tænker på at lave en indsamling til fordel for Munkholm Zoo. Det varmer om hjertet, siger Benny Johansen.

Løfter om donationer

Indsamlingen til fordel for Munkholm Zoo begyndte torsdag formiddag.

Den er skruet sammen, så donationer går direkte til Munkholm Zoo.

Torsdag aften var regnskabet for den første indsamlingsdag endnu ikke gjort op. Men Kim Kamstrup fortæller, at der via Facebook indløb mange positive kommentarer og løfter om donationer.

- Munkholm Zoo har simpelthen grebet mig om hjertet. Det sted må og skal overleve, fortæller han.

Aktuelt regner Munkholm Zoo med en sæsonåbning mandag 8. juni.

Men ægteparret Johansen håber, at nye lempelser af corona-restriktionerne kan fremrykke åbningsdatoen.

Det er muligt at støtte Munkholm Zoo via MobilePay: 40 36 91 71 (Annelise K. Johansen) eller på kontonummer: 6262 1208479

Munkholm Zoo på Syddjursland er kendt for, at ejere og personale lader gæsterne komme tæt på dyrene. Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce