Annonce
Debat

Kom nu ud i virkeligheden S – snak med de mennesker, der mærker konsekvenserne

Annonce

Læserbrev: Det er nok gået de færreste menneskers næse forbi, at Socialdemokratiet i Randers Kommune har forsøgt at kaste et røgslør af eventyrfortællinger, hvad angår sagen om Huset Nyvang. Her har de ansvarlige nedskæringspolitikere stået i kø ved håndvasken, alt imens de har forsøgt at fjerne fokus fra sagens reelle indhold, nemlig vedvarende besparelser på velfærden til fordel for alskens fråds og prestige. Man kan åbenbart ikke nedværdige sig til at indrømme, at den politik, man har ført, har konsekvenser. Denne magtarrogance og ligegyldige tilgang til de mennesker, som ens førte politik påvirker negativt, har nu fået et ekstra lille twist.

Formanden for omsorgsudvalget, den ansvarlige for området vedrørende Huset Nyvang, Fatma Cetikaya fra Socialdemokratiet, har ikke megen behov for at snakke med pårørende eller involverede. Havde det været tilfældet, så var hun nok ikke kommet med den fejlagtige udtalelse i Randers Amtsavis 25. juli, at 91-årige Niels skulle være blevet flyttet fra Huset Nyvang. Det er imidlertid ikke sandt. Det ville formanden for omsorgsudvalget og Socialdemokratiet have vidst, hvis de – ligesom Velfærdslisten har gjort – havde snakket med de utilfredse pårørende.

Hele denne sag viser i bund og grund meget tydeligt, hvad det er for nogle politikere, som driver Randers Kommune. Vi har et Socialdemokrati, der hver gang, man vil have borgernes stemmer, lover en social retfærdig politik med fokus på at udvikle og forbedre velfærden. Men lige så snart man har sat sig lunt i sædet, så giver man pokker i vold for ens valgløfter og sociale profil. Havde man så i det mindste troværdighed og ærlighed nok til at tage ansvar for sin nedskæringspolitik, sin mangel på lyst og vilje til at gå i dialog med de berørte borgere og sin lyst til at fordreje sandhederne. Men i Velfærdslisten dyrker vi et princip om, at vi skal lytte til de mennesker, der mærker konsekvenserne af politikernes prioriteringer. På den måde bliver man klogere, på den måde tager man ansvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce