Annonce
Randers

Kom og se: Model af flodby flyttet ind i glashus på Dronningekajen

Flodbyen Randers og projekt Byen til Vandet kan nu ses i en stor model i et glashus på Dronningekajen. Her er det lige afsløret. Foto: Annelene Petersen
Onsdag præsenterede borgmester Torben Hansen (S) en stor model af Flodbyen Randers på Dronningekajen. Og modellen er udstillet i en glascontainer, så alle interesserede kan komme og få et nærkig af den kommende bydel, lige når det passer dem.
Annonce

Randers: Mange af byens borgere er nysgerrige på, hvad det er, Randers Kommune har tænkt sig med projekt Flodbyen Randers og Byen til Vandet. Nu kan man blive klogere på sagen, idet en stor model i størrelsesforholdet 1:500 af det nye boligområde er blevet afsløret i en glascontainer på Dronningekajen.

Her er det meningen, at man hele døgnet kan gå tæt på og se, hvordan bydelen, der har plads til 7000-8000 indbyggere, kommer til at se ud, når det hele er realiseret om 40 til 50 år.

- Det er ærgerligt, at coronaen sætter en begrænsning og lægger en dæmper på, så vi ikke kan være flere her, for det her projekt er i høj grad borgernes. De er kommet med indspark, ideer, og mange har helt fra begyndelsen sagt i projektet: "Husk nu at...", lød det fra borgmester Torben Hansen (S), ved indvielsen af byudviklingsmodellen.

En indbudt skare var med til indvielsen af byudviklingsmodellen på havnen onsdag. Foto: Annelene Petersen

Han kaldte det det mest ambitiøse, det mest visionære og det største byudviklingsprojekt nogensinde i Randers' historie.

- Det er et generationsprojekt, for det vil ikke være færdigt, før der er gået en generation. Hvis man nogensinde bliver færdig med sådan noget, sagde Torben Hansen.

Annonce

Tak for hjælpen

Der er arbejdet med sagen i i hvert fald tre år, og derfor vil det også være godt, at der snart begynder at ske noget, at byggekranerne rykker ind, sagde borgmesteren, inden han takkede for hjælpen med projektet til både byråd, medarbejdere og byens borgere.

Og så satte han en film om projektet på storskærm. Den kan du se her: www.flodbyen.randers.dk.

- Jeg ved ikke med jer, men jeg bliver utroligt draget af modeller af skibe og tog og byer, det fascinerer. Og man får straks lyst til at gå hen og trykke næsen flad mod ruden, men lad nu lige være med det, formanede Torben Hansen, inden han klippede det blå klæde, som forhindrede for tidlige indkig i glashuset.

Fakta 3D-modellen og Havnegadeboksen

3D-modellen er placeret i en glascontainer på Dronningekajen og er synlig for alle døgnet rundt.

Modellen viser den samlede byudvikling, som byrådet har besluttet med vedtagelsen af udviklingsplanen. Det er dog planen, at de enkelte delområder udskiftes i modellen i takt med realiseringen af de konkrete projekter, så alle løbende kan følge udviklingen.

Modellen kan også lejlighedsvis anvendes til indledende dialoger om projekterne, for eksempel ved anvendelse af midlertidige modeludsnit af de enkelte delområder.

Glascontaineren med 3D-modellen står ved siden af Havnegadeboksen, der åbnes, når der er særlige borgerinddragelsesperioder i forbindelse med udviklingen af Flodbyen.

Når Havnegadeboksen er åben, kan borgere altid få en snak med en relevant medarbejder fra Randers Kommune, som står klar til at svare på spørgsmål eller tage imod kommentarer om projektet.

Og så stimlede forsamlingen, som var under de coronasikre 50, hen for at se nærmere på Flodbyen Randers.

Samtidig skete der en masse på havnen, for skoleskibet Georg Stage trak folk til, og lodsbåden Jens Ove kom sejlende og lagde til.

Annonce

59 hektar

Planen for at udvikle Flodbyen Randers vedtog byrådet på mødet 7. september i år.

Under navnet Byen til Vandet er planen skabt på baggrund af flere års involvering af borgere og virksomheder. Og den endelige plan beskriver de overordnede principper for, hvordan det omkring 59 hektar store område ved Gudenåen og Randers Fjord kan bruges til attraktiv byudvikling, samtidig med at det indeholder klimatilpasning og løsninger på infrastrukturproblemer. Med til at få ligningen til at gå op hører udflytning af havnen, og på sigt måske også Verdo og andre store virksomheder.

Flere medlemmer af byrådet var mødt frem. Her ses Iben Sønderup (S) og Ellen Petersen (S) i forgrunden, og bagved er det Christian Brøns (V), Frank Nørgaard (DF), Daniel Madié (K) og Henrik Leth (S). Foto: Annelene Petersen
Der ses film på storskærm, som her befinder sig bag fotografen. Foto: Annelene Petersen
Det er en meget grundig model, og det er sjovt at stå og finde eksisterende og kommende detaljer bag glasset.  Foto: Annelene Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Cyklist kørt ned af svingende bil

Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce