Annonce
Randers

Se billederne: Kom til Randers Havn på sikker vis

Jakob Trolle i samarbejde med kaptajnen (tv.) og styrmænd.

Randers: Så snart, Jakob Trolle træder ind i styrhuset på det maltesiske skib "Kati", hilser han på kaptajnen og styrmanden og stiller sit GPS-udstyr op.

Det kan være utroligt svært at sejle ind af Randers Fjord, og derfor hjælper DanPilot store skibe med indsejlingen til Randers. I nogle passager er der ikke mere end et par meters fejlmargin, og med et skib som det i dag, som er 13,8 meter bredt og 106,6 meter langt, skal man være yderst velbesejlet i fjorden.

- Det første, jeg kigger efter, når jeg kommer ombord, er den umiddelbare stand på skibet. Selvom det ikke siger så meget om funktionaliteten, så giver det et helt klart fingerpeg, fortæller Jakob.

Motorrummet nogle etager under os fylder styrhuset med en let søvndyssende brummen.

Jakob tager i udgangspunktet altid styringen af skibet. Ved indsejling til Randers Fjord er det, modsat reglen, ikke altid kaptajnen der styrer skibet ind mod havnen

For Jakob er det et trade off mellem flere sikkerhedsaspekter. For at de skal komme i havn uden at støde på grund, skal lodsen og besætningen komponere deres individuelle viden sammen og finde den bedste løsning.

- Der er så mange banker i fjorden, at hvis du ikke altid er flere skridt foran, og manøvrere ud fra denne viden, så vil det stensikkert være for sent, understreger Jakob.

For at komme ud til skibet tager Jakob Trolle ofte taxi fra Randers til Udbyhøj, hvor en bådmand står klar til at sejle ham ud til skibet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce