Annonce
Livsstil

Komforten er i højsædet hos Boses støjreducerende høretelefoner

Vores testeksemplar af Bose QuietComfort 35II har et industrielt stål-look, men høretelefonerne fås også i sort. Foto: Silas Bang

QuietComfort 35II har mere end ét år på bagen, men er stadig blandt markedets bedste bud på støjreducerende høretelefoner. Og er for nylig også blevet mere "smarte".

En blød, polstret ørekop.

Sådan beskriver Bose selv den ring, der omkranser dine ører, når du bruger deres nyeste støjreducerende høretelefoner. Navnet er med god grund QuietComfort med endelsen 35II.

Komforten er nemlig i højsædet hos Bose, som på det område fortsat har et overtag over Sony, der modsat leverer en stærkere støjreducering. Hvor Bose omkranser ørerne, føles det lidt, som om Sonys WH-1000XM3 omklamrer. Og på toppen af hovedet presser Boses høretelefoner også mindre mod skallen end konkurrentens.

Det er en vigtig forskel, hvis du gerne vil bruge høretelefonerne over en længere periode.

Annonce
Høretelefonerne kommer sammen med et sort etui med en lomme til de to kabler. Foto: Silas Bang

Simple løsninger

Støjreduceringen er dog også god hos QuietComfort 35II, der måler udefrakommende støj og forsøger at eliminere den. Især kontinuerlig støj som en summen fra computeren eller trafikstøj forsvinder, mens stemmer stadig kan høres, men mere bliver til en mumlen i baggrunden.

Jeg savner dog en eller anden indikation på, om jeg har sat støjreduceringen til høj, lav eller helt fra, når høretelefonerne placeres på ørerne.

Niveauet skifter man på en knap på siden af den ene ørekop. Samme knap kan med en nylig opdatering indstilles til at tilkalde Google Assistant, så høretelefonerne kan blive mere "smarte". På den måde kan man med stemmen få spillet den musik, man ønsker, eller få svar på spørgsmål via Google. Desværre kan man så ikke længere bruge knappen til at justere støjreduceringen.

Komforten er i højsædet hos Bose, der med bløde puder og en dyb ørekop er behagelig at have på i længere tid. Foto: Silas Bang

Lidt flad bas

På modsatte ørekop er der knapper til at skifte sang eller stoppe musikken. Der kan man samtidig med et langt pres tilkalde Apples stemmeassistent Siri, hvis man har en iPhone.

Pardannelsen med en telefon foregår nemt, når man har hentet Boses app. Der er dog desværre kun ganske få indstillingsmuligheder i appen, så man kan for eksempel ikke justere bassens styrke. Det er ærgerligt, da den ellers gode lyd, der kommer ud af høretelefonerne, er lidt flad på bas-siden.

Samtidig er Bose QuietComfort 35II lydmæssigt bestemt ikke ret gode til telefonopkald.

Bose QuietComfort 35 II kan også købes i sort. Pr-foto

Komforten er essentiel

For mig opvejer den gode komfort dog meget, for hvis over-ear-høretelefoner for hurtigt bliver ubehagelige at have på, betyder det andet ikke meget. Og der klarer Bose sig godt.

Men jeg ser frem til at prøve næste version. Den byder forhåbentlig på lidt tungere lyd ved musikafspilning med indstillingsmuligheder, et batteri, der kan holde længere end de ellers udmærkede 20 timer, og en selvstændig knap til Google Assistant.

Pris og tilgængelighed: Bose QuietComfort 35II kan købes i danske butikker og på nettet til 2349 kroner. De fås i farverne sølv og sort.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];