Annonce
Sport

Kommentar: Alvorlig begmand til det sportslige projekt i Randers HK

<p>Sportsredaktør Lars Abildgaard. Arkivfoto.</p>

Mie Højlunds skifte til HC Odense må i Randers HK føles som at få en kronjuvel flået ud af smykkeskrinet.

Annonce
Som at få en kronjuvel flået ud af smykkeskrinet. Sådan må det føles i Randers HK, efter at det onsdag er blevet offentliggjort, at Mie Højlund fra den kommende sæson skifter til HC Odense.
<p>Sportsredaktør Lars Abildgaard. Arkivfoto.</p>
Det er ikke så meget dét, at en nøglespiller vinker farvel. Den slags er aldrig sjovt. Men det har Randers HK prøvet så mange gange før. Chao Zhai til Viborg, Tanja Milanovic til Ikast. Siraba Dembele til Vardar Skopje. Sådan er professionel håndbold.
Men det her er noget helt andet. Det er et angreb på selve klubbens DNA. Det er en af klubbens egne- det måske største talent siden Katrine Fruelund - som vælger at skifte til en anden dansk ligarival. Ja, Katrine Fruelund tog også væk i en periode. Men det var til et på daværende tidspunkt altdominerende Viborg HK-mandskab, som kunne spille med om Champions League-trofæet. Mie Højlund skifter til HC Odense. I en alder af 19 år. Av min arm, som frk. Hollenberg ville have sagt.
Det kan ikke opfattes som andet end en alvorlig begmand til det sportslige projekt i Randers HK. Det er således ikke pengene, der har sendt Mie Højlund til Odense. Hun kommer nok heller ikke til at vinde Champions League-trofæer på Fyn. Men hun har altså vurderet, at ambitionerne og muligheden for at udvikle sig er større i Odense. Den ville jeg nok lige vende en gang eller to, hvis jeg sad i bestyrelseslokalet i Randers HK.
Jeg vil stadig påstå, at Randers HK er den klub i byen, der har det største potentiale i forhold til at vinde noget både nationalt og internationalt. De har i hvert fald vist, at de kan gøre det. Problemet er bare, at det er ved at være længe siden. Igennem nu to et halvt år har de sportslige resultater været ikke bare under omverdenens, men også klubbens egne forventninger. Derfor er der brug for at sende et stærkt signal og starte en ny og positiv fortælling.
En anden snak er, om Mie Højlund så har truffet den rigtige beslutning. Det er jeg ikke overbevist om. Bulletinerne siger, at HC Odense vil satse stort og have to klassespillere på hver position. Holder det stik, kommer hun ikke til spille lige så meget, som hun har gjort i Randers.
Men hun skal selvfølgelig gøre det, hun selv tror mest på. Laura Danielsen tog et andet valg, da hun i sin tid afviste et tilbud fra FCK Håndbold og blev en legende i Randers HK, og Gitte Andersen gjorde det samme, da hun for et par år siden afviste Team Esbjerg. I den sammenhæng bliver Mie Højlund blot en parentes i Randers HK-historiebøgerne. Medmindre hun en dag vender tilbage, som Fruelund gjorde det.
Men lige nu og her er det set med randrusianske briller mere interessant, hvad der kommer til at ske i Randers HK. Både på den korte bane, hvor holdet leverede en fremragende præstation i tirsdagens pokalkamp på Falster, men til gengæld er hårdt presset i ligaen af den dårligste pointstart siden sæsonen 2007/08. Men så sandelig også på den lange bane, hvor de i Randers HK må spørge sig selv, hvordan det kan ske, at det største talent vælger at smutte, før karrieren for alvor er kommet i gang.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce