Annonce
Debat

Kommentar til artiklen "Målløs politiker: På regionshospitalet er kæft, trit og retning åbenbart vigtigere end patientsikkerheden"

Annonce

Læserbrev: Mine bekymringer, som jeg henvendte mig til hospitalsledelsen med i maj måned, omhandler en gruppe patienter, der bliver henvist til røntgen-undersøgelse af brystkassen med symptomer, der kunne tyde på lungekræft. Disse patienter skal ifølge Sundhedsstyrelsens uautoriserede skærpede fortolkning af henvisningskriterierne, som de fremsendte i et brev til hospitalsledelsen i Viborg 28. februar 2020, have foretaget en fulddosis CT-skanning af brystkassen. Denne ikke tidligere offentliggjorte retningslinje er en skærpelse af Sundhedsstyrelsens autoriserede lungepakke fra 2018. Dette medførte, at over 108 patienter blev genindkaldt i Silkeborg.

Lægefaglig direktør i Randers, Lone Winther, har offentligt tilkendegivet, at hun var enig i disse genindkaldelser (Dagens Medicin 29. maj 2020). Hun afviste dog at genindkalde samme gruppe patienter, som i Randers på samme måde som på mange andre sygehuse kun har fået almindelige røntgenbilleder af brystkassen, fordi lægen ikke skønnede, at de skulle i en kræftpakke. Skulle Silkeborg genindkalde, burde vi naturligvis også gøre det efter samme kriterier.


En stor del af personalet på afdelingen har kontaktet mig og givet udtryk for, at de er chokeret over forløbet.


Jeg havde flere ændringsforslag til referatet, som kun delvist er kommet med. I stedet har jeg taget emnet op i Specialerådet for Radiologi i Region Midtjylland, da jeg ikke med god samvittighed kan ignorere, at ikke alle patientgrupper får samme tilbud.

Med hensyn til påståede "manglende ledelsesevner" kan jeg kun bemærke, at disse påstande har hospitalsledelsen tilsyneladende "samlet på" i løbet af de to måneder lige efter vores møde omkring lungekræftudredning. Et af breve fra medarbejderen til hospitalsledelsen starter “Som aftalt….”. Jeg er på intet tidspunkt blevet orienteret herom eller fået dem forelagt og dermed ikke haft mulighed for at forsvare mig eller eventuelt rette op.

Med til historien hører også, at en stor del af personalet på afdelingen har kontaktet mig og givet udtryk for, at de er chokeret over forløbet. Disse personer tør ikke stå frem, og det er helt forståeligt. Tak til dem alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Randers For abonnenter

Ekspert: Drop jagten på den sidste nye mode og find guldet i dit eget klædeskab - det er godt for både dig selv og miljøet

Annonce